Teroristul de la Londra călătorise de trei ori în Arabia Saudită înainte de atentat

Ambasada saudită din Marea Britanie a comunicat că autorul atacului de la Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită, ultima oară în martie 2015, însă nu a fost supravegheat de serviciile saudite de spionaj şi nici nu există informaţii că ar fi comis vreo infracţiune acolo, relatează AP.

25 mart. 2017, 11:56
Teroristul de la Londra călătorise de trei ori în Arabia Saudită înainte de atentat

Într-un comunicat dat publicităţii de ambasadă se arată că teroristul a predat limba engleză în Arabia Saudită în perioadele noiembrie 2005-noiembrie 2006 şi aprilie 2008-aprilie 2009, având viză de lucru. Khalid Masood a mai vizitat Arabia Saudită în martie 2015, atunci când a stat şase zile.

Citeşte şi Poliţia a făcut publică prima imagine oficială cu teroristul din Londra. Cum arată atacatorul FOTO

Khalid Masood, al cărui nume adevărat era Adrian Russell Ajao, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer, potrivit

Citeşte şi Românca rănită în atacul de la Londra este încă în stare gravă. Alţi şase răniţi sunt în stare critică

Bărbatul a fost condamnat în Marea Britanie pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.