TESLA intră pe piaţa din România. Anunţul făcut de ambasadorul României în SUA, George Maior

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, salută decizia TESLA de a intra pe piața din România.

11 sept. 2019, 16:46
TESLA intră pe piaţa din România. Anunţul făcut de ambasadorul României în SUA, George Maior

Potrivit unui comunicat al ambasadei, George Maior salută anunțul făcut de fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, de a intra pe piața din România

Anunțul fondatorului companiei americane Tesla, Elon Musk privind perspectivele de intrare pe piața românească este o veste excelentă în contextul evoluției foarte bune a relațiilor economice și comerciale dintre România și SUA. Prezența Tesla în România ar confirma atractivitatea pe care o are piața românească pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu.

În acest sens, schema generoasă de sprijin financiar pe care o oferă Guvernul României pentru încurajarea automobilelor electrice sau a panourilor foto-voltaice arată avantajele solide pe care le oferă țara noastră„, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

În octombrie 2018, George Maior a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai companiei Tesla în Washington DC, potrivit unei postări pe site-ul Ambasadei României în SUA.

Citeşte şi Elon Musk îndeamnă la bombardarea nucleară a planetei Marte. Care este scopul atacului miliardarului

Maior prezenta atunci măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu.

De asemenea, a menţionat sprijinul financiar oferit de Guvernul României pentru achiziţia de maşini electrice, ca măsură concretă de sprijin a extinderii utilizării vehiculelor ecologice.

Reprezentanţii Tesla au prezentat obiectivele companiei de extindere a activităţii în Europa Centrală şi de Sud-Est, care includ atât infrastructura de suport a vehiculelor electrice pe care le produce, cât şi noile tehnologii de stocare a energiei sau elementele ce susţin dezvoltarea oraşelor inteligente („smart cities”).