Tesla își deschide centrul din Bucureşti şi caută angajaţi

Tesla a intrat în linie dreaptă cu deschiderea centrului din Bucureşti şi a scos la concurs mai multe posturi pe site-ul oficial al companiei.

15 dec. 2020, 19:39
Tesla își deschide centrul din Bucureşti şi caută angajaţi

Tesla vine în România. Pentru început, Tesla vrea să angajeze cinci oameni, dintre care un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service, şi un consultant de vânzări, scrie Ziarul Financiar.

Zvonurile cu privire la deschidere circulă deja de mai bine de un an, iar americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un centru, iar cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de maşini noi înmatriculate. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

Tesla opreşte temporar producţia la modelele S şi X şi îi trimite pe angajaţi în concediu fără plată. Elon Musk îndeamnă la voluntariat în alte zone ale fabricii
România are în prezent cel mai „agresiv” plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

Tesla nu are în prezent o reprezentanţă în România, deşi comenzile sunt disponibile pe piaţa noastră. În toamna anului trecut, Elon Musk, directorul general al Tesla, reitera că producătorul american de automobile electrice intenţionează să-şi extindă prezenţa pe majoritatea pieţelor din Europa de Est, dar la începutul anului 2020. În martie 2019, producătorul auto american a indicat că vrea să ajungă la o acoperire de 99% în Europa până la finele anului, pentru România fiind pregătite trei staţii de încărcare Supercharger, în Bucureşti, Craiova şi Brăila.

Elon Musk îi avertizează pe angajaţii Tesla să ţină sub control cheltuielile, pentru a continua să obţină profit

Elon Musk i-a avertizat pe angajaţii Tesla că trebuie să ţină sub control cheltuielile pentru a obţine în continuare profit trimestrial, chiar dacă acţiunile sunt tranzacţionate la maxime istorice înaintea includerii companiei în indicele S&P 500, relatează CNBC.

Tesla a început în acest an să cheltuie, printre altele, pentru construirea unei fabrici noi în apropiere de Austin, Texas, şi a unei alteia lângă Berlin. Compania a început să renoveze unităţile sale de vopsitorie care fac parte din fabrica sa de asamblare din Fremont, California.

”Investitorii ne acordă foarte multă încredere în profitabilitatea noastră viitoare, dar dacă, în orice moment, vor conchide că acest lucru nu se va întâmpla, acţiunile noastre se vor prăbuşi ca un sufleu lovit de un baros!”, a scris Musk în emailul obţinut de CNBC.