Test de inteligență contra timp. Găsește cățelul din imagine în doar 20 de secunde

Testele IQ sunt menite să pună la încercare capacitatea de raționament a unei persoane. România TV vă provoacă astăzi să găsiți cățelul pierdut din imagine în doar 20 de secunde.

07 mai 2024, 19:12
Test de inteligență contra timp. Găsește cățelul din imagine în doar 20 de secunde
Test de inteligență contra timp. Găsește cățelul din imagine în doar 20 de secunde

Testele de inteligență au rolul de a pune la încercare capacitatea de reacție a creierului uman. Aptitudinile vă vor fi valorificate după ce veți rezolva acest puzzle vizual inedit!

Citește și: TEST IQ | Câte diferențe sunt între aceste două imagini? Geniile le văd pe toate

Test de inteligență contra timp. Găsește cățelul la timp

Abilitățile de percepție vizuală se dezvoltă prin puzzle-urile cu imagini, fie ele distorsionate sau animate. Ele dezvoltă simțul relațiilor spațiale, modelelor și formelor. Această abilitate poate fi utilă în multe domenii, cum ar fi matematica, designul, arta și rezolvarea problemelor din viața cotidiană.

Astăzi vă punem la dispoziție o nouă provocare ce are ca obiect găsirea unui cățel pierdut. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, printre multele personaje și obiecte prezente în desen se află și patrupedul rătăcit. Acesta trebuie găsit în doar 20 de secunte.

Vă dăm și un pont: animăluțul apare deja pe afișul atașat de stăpâna sa pe panoul din josul imaginii, însă nu acolo se regăsește el.

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

Dacă nu ați reușit să să îl găsiți la timp, nu este nicio problemă. Sigur data viitoare privirea vă va fi mai antrenată. Până atunci, găsiți rezolvarea mai jos.

Acest tip de teste de inteligență există de mai bine de un secol. Ele au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, guvernul american a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Astfel, au folosit testele IQ pentru a ajuta la identificarea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Citește și: Test de inteligență. Găsește litera ascunsă în iluzia optică, în mai puțin de 10 secunde