Test de inteligență. Mută un băț de chibrit pentru a corecta 6 x 9= 16

Test de inteligență. Dacă vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare, rezolvă acest test de matematică cu bețe de chibrit.

07 nov. 2023, 12:40
Test de inteligență. Mută un băț de chibrit pentru a corecta 6 x 9= 16
Test de inteligență. Mută un băț de chibrit pentru a corecta 6 x 9=16

Test de inteligență. Acest test de matematică te va ajuta să îți dai seama dacă ai o minte rapidă. Tot ce trebuie să faci este să muți un băț de chibrit pentru a corecta 6 x 9=16.

Citește și: Test de inteligență rapid! Găsește numărul care nu are ce să caute în imagine

Ai reușit să rezolvi? Dacă nu, nu-ți face griji, pentru că avem răspunsul. Trebuie să muți un băț de la cifra 9 și să îl pui peste 16. Astfel, 6 x 9=16 se transformă în 6 x 3= 18.

Ce este un test de inteligență

IQ-ul, coeficientul de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Citește și: Test de inteligență rapid! Geniile cu ochi de vultur găsesc șoseta fără pereche în doar 13 secunde

Testele IQ există de peste un secol. Ele au apărut inițial în Franța pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.