Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat! Câte găuri are tricoul din imagine

Testele de inteligență sunt preferatele românilor pentru că sunt modalitatea simplă și amuzantă prin care aceștia își pot verifica perspicacitatea și IQ-ul. Astăzi îți propunem un nou test de inteligență care a făcut furori pe internet și le-a dat mari bătăi de cap celor ce au încercat să îl rezolve.

23 aug. 2023, 10:26
Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat! Câte găuri are tricoul din imagine
Câte găuri are tricoul din imagine

Câte găuri are tricoul din imagine. Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea de mai sus și să descoperi câte găuri are tricoul.

Citește și Test de inteligență rapid. Găsește cei trei boboci de rață ascunși în imagine. Ai doar 10 secunde la dispoziție

Câte găuri are tricoul din imagine

Atenție, 90% dintre cei care au încercat să rezolve acest test au greșit, așa că te sfătuim să te concentrezi.

Dacă ai reușit să descoperi câte găuri are tricoul din imagine, te felicităm, ești un adevărat geniu! Dacă nu, o să te ajutăm noi de data aceasta, însă pe viitor ar trebui să rezolvi cât mai multe astfel de teste pentru a-ți antrena perspicacitatea vizuală.

 

Există o gaură pentru cap, două pentru mâini, una în partea de jos a tricoului și găurile în centru, care sunt de fapt atât în ​​părțile din față, cât și din spate ale cămășii.

Astfel, tricoul din imagine are șase găuri.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență. Completează numărul lipsă din tabel. Geniile răspund corect în mai puțin de 20 de secunde