Test de inteligenţă pentru cei mai atenți la detalii. Poți observa inelul de logodnă ascuns printre ierpurași și ouă de Paște?

Un nou test de inteligență menit să-i provoace pe cei mai deștepți oameni a devenit viral pe internet. E un desen în care sunt prezente mai multe elemente.

26 mart. 2024, 22:07
Test de inteligenţă pentru cei mai atenți la detalii. Poți observa inelul de logodnă ascuns printre ierpurași și ouă de Paște?

Test de inteligență pentru cei mai atenți la detalii. Cei care privesc cu atenție imaginea ar trebui să reușească să identifice un inel de logodnă ascuns printre iepurași și ouă colorate, de preferat în mai puțin de șapte secunde.

Zilnic apar în mediul online tot felul de provocări pentru internauți care le pun mintea la încercare, logica, viteza de reacție, atenția la detalii, dar și răbdarea.

Citește și Test de inteligență rapid! Doar un adevărat geniu descoperă cele trei greșeli în doar cinci secunde

În desenul de mai jos sunt ilustrați mai mulți iepurași, flori și ouă frumos colorate, toate fiind elemente specifice sărbătorii pascale. De fapt, este o iluzie optică în care a fost ascunsă un inel de logodnă. Pentru a-l depista e nevoie să fiți foarte atenți și să fiți atenți la detalii.

Atunci când vă simțiți pregătiți, porniți cronometrul și încercați să dați răspunsul corect în șapte secunde.

Iată rezolvarea

Dacă îți concentrezi privirea pe partea de jos a desenului, vei vedea inelul de logodnă cu diamant ascuns în spatele unui iepuraș. Este evidențiat mai bine în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Citește și Test de inteligență. Găsește toate diferențele dintre cele două imagini în doar 17 secunde

Test de inteligență rapid

IQ-ul este măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană în parte prin rezolvarea unor teste ori rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini.

Testele IQ există de peste un secol. Ele au apărut inițial în Franța pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.