Test de inteligență provocator. Adaugă un singur chibrit pentru a corecta 5-3+6=9

Acest test de inteligență este destul de complicat, dar nu imposibil de rezolvat. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un băț de chibrit pentru a corecta 5-3+6=9.

11 dec. 2023, 20:00
Test de inteligență provocator. Adaugă un singur chibrit pentru a corecta 5-3+6=9
Test de inteligență cu bețe de chibrit

Un nou test de inteligență care vă va pune creierul la încercare. Dacă doriți să vă antrenați mintea, nu stați prea mult pe gânduri și încercați să rezolvați problema dată. Tu reușești să corectezi ecuația „5-3+6=9” adăugând un singur băț de chibrit.

Citește și: Test de inteligență pentru geniile cu ochi de uliu! Găsește cele trei diferențe între imagini în doar 10 secunde

Testele IQ sunt foarte bune instrumente de măsurare a inteligenței. Psihologii le-au creat pentru a deterniba rezultatele elevilor, dar și pentru a identifica persoanele cu probleme mentale. Acestea au fost dezvoltate de-a lungul timpului astfel încât să sporească atenția la detalii și să întărească răbdarea celor care doresc.

Testele sunt disponibile sub mai multe forme, precum șiruri de numere, iluzii optice, omagini controversate sau chiar ecuații matematice formate din bețe de chibrit.

Acest test de inteligență este, de fapt, o ecuație matematică formată din bețe de chibrit. Calculele sunt extrem de simple. Astfel, la prima vedere, putem observa faptul că rezultatul ecuației este eronat. Dacă vom calcula 5-3+6, obținem 8, nu 9.

Citește și: Test de inteligență. Verifică-ți IQ-ul și ghicește care dintre cele 6 obiecte este diferit

Provocarea este să corectați ecuația, adăugând numai un băț de chibrit. Pentru început, trebuie să alegeți o cifră pe care să o transformați în alta, astfel încât să puteți rezolva problema.

Secretul este chiar prima cifră, și anume 5. Dacă adăugăm un băț de chibrit în spațiul gol de jos și îl așezăm în poziție verticală, vom obține cifra 6. Astfel noua ecuație va fi 6-3+6=9. Acesta este răspunsul corect!