Test de perspicacitate. Găsește diferențele dintre aceste imagini, în doar 15 secunde

Test de atenție pentru persoanele cu ochi de șoim. Găsește diferențele dintre cele 2 imagini similare, în mai puțin de 15 secunde.

11 ian. 2024, 18:28

Test de perspicacitate. Astfel de teste ne provoacă să observăm diferențele dintre două imagini similare și ne activează puterea de concentrare la maximum. Ne pun creierul și ochii la treabă. Acesta este un lucru minunat, deoarece antrenarea minții noastre este la fel de importantă ca antrenarea mușchilor.

Tot ce trebuie să faci este să le dai de cap puzzle-urilor vizuale de mai jos.

Citește și: Test de inteligență cu chibrituri. Corectați 3×2-4=14, adăugând un singur băț

La prima vedere pare un exercițiu ușor, dar poți găsi toate diferențele în mai puțin de 15 secunde? Înarmează-te cu răbdare și încearcă să găsești toate diferențele. Dar ai grijă, timpul este limitat.

Totuși, dacă nu reușești să rezolvi acest test, găsești soluția mai jos. Unele diferențe sunt mai evidente decât altele. Iată răspunsul:

Dacă ți-a plăcut acest test, în galeria de mai sus găsești mai multe astfel de puzzle-uri interesante, pe care să le rezolvi într-un moment de relaxare.

Citește și: Test cu chibrituri extrem de dificil. Formați cifra 6 mutând 2 dintre cele 3 bețe, în doar 5 secunde. Nu aveți voie să le rupeți

Ce este un test de inteligență

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, Guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că, dacă oameni necalificați vor intra în luptă, acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați.

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.