Test de sarcină. Greşeli de utilizare. Când poate ieşi pozitiv testul de sarcină

Test de sarcina: Testele de sarcina din ziua de azi sunt foarte precise, mai ales daca sunt utilizate corespunzator. Ca sa fii sigura ca rezultatul testului de sarcina este cel corect, iata care sunt cele mai des intalnite greseli care se fac cu testul de sarcina.

14 ian. 2019, 10:31
Test de sarcină. Greşeli de utilizare. Când poate ieşi pozitiv testul de sarcină

Test de sarcina #1: Faci testul prea devreme

Acest lucru duce la o situatie confuza. Nu toata lumea are acelasi nivel de hCG in urina, mai ales inainte de a sti ca ti-a intarziat menstruatia. Testul de sarcina este conceput sa fie foarte simplu de utilizat, dar trebuie sa astepti pana ai observat ca n-ai primit “vizita” lunara.

Test de sarcina #2: Nu astepti suficient de mult timp pentru rezultat

Testele de sarcina pentru acasa au instructiuni explicite. Acestea iti indica si intervalul de timp pe care trebuie sa-l astepti pentru a citi rezultatul. Pe masura ce urina traverseaza suprafata de test, poate parea ca ambele linii (sau plusul, in functie de testul de sarcina utilizat) sunt prezente. Insa trebuie asteptat pana cand trece timpul indicat pe instructiuni pentru a fi sigura de corectitudinea rezultatului. De regula, acesta variaza intre unu-doua minute, in functie de producator si de test.

Test de sarcina #3:  Astepti prea mult timp pentru a citi testul

Nici daca astepti mai mult decat timpul indicat pe prospectul testului de sarcina nu este o solutie pentru un rezultat cat mai precis. Majoritatea testelor, daca depasesti un interval de 5 minute, pot indica un rezultat pozitiv, insa fals.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.