Test IQ cu chibrituri. Mută un singur băț pentru a corecta ecuația 5+7=2. N-ar trebui să-ți ia mai mult de 10 secunde

Test IQ care să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta ecuația 5+7=2, în mai puțin de 10 secunde.

13 feb. 2024, 09:34
Test IQ cu chibrituri. Mută un singur băț pentru a corecta ecuația 5+7=2. N-ar trebui să-ți ia mai mult de 10 secunde
Test IQ cu bețe de chibrit

Test IQ cu bețe de chibrit. Este foarte simplu, nu ar trebui să vă ia mai mult de 10 secunde să îl rezolvați. Tot ce trebuie să faci este să muți un băț de chibrit pentru a corecta 5+7=2. Rezolvarea testului, care le poate da bătăi de cap unora, poate fi făcut-ă printr-o singură manevră simplă.

Ați reușit? Chiar dacă au trecut cele 10 secunde, nu te da bătut. Privește imaginea în ansamblu și încearcă să-ți dai seama care este mutarea pe care trebuie să o faci. Ai nevoie de foarte multă atenție și concentrare. Dacă ai ales să te dai bătut, dar ești curios de modalitatea de rezolvare, răspunsul corect este în imaginea de mai jos.

Citește și: Test IQ pentru geniile cu privirea ageră! Numai persoanele inteligente pot să găsească broscuța ascunsă în imagine în doar 10 secunde

Ce este un test IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Citește și: Test IQ cu chibrituri. Corectați ecuația 8+3=3, mutând un singur băț de chibrit

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.