Test IQ pentru cele mai vigilente priviri. Găsește toate diferențele din imagini în doar 25 de secunde

Testele IQ întăresc inteligența și capacitatea de observație. Astăzi vă propunem un exercițiu de atenție, în care trebuie să descoperiți diferențele dintre cele două imagini în doar 25 de secunde.

08 apr. 2024, 19:01
Test IQ pentru cele mai vigilente priviri. Găsește toate diferențele din imagini în doar 25 de secunde
Test IQ pentru cele mai vigilente priviri. Găsește toate diferențele din imagini în doar 25 de secunde

Testele IQ sunt instrumente necesare pentru a afla coeficientul de inteligență al unei persoane. Inițial, ele au fost create pentru a identifica elevii cu probleme în procesul de învățare. Ulterior, ele au fost dezvoltate, iar astăzi sunt utile și adulților. Multe se folosesc la admiterea sau angajarea în anumite instituții și sunt prezentate sub diferite forme, precum iluzii optice, ecuații, șiruri de numere sau puzzle-uri.

Citește și: Test IQ. Numai 1% din populație reușește să găsească scara din imagine în doar 5 secunde Demnostrează că ești un adevărat geniu

Test IQ pentru cele mai vigilente priviri. Găsește toate diferențele în doar 25 de secunde

Testele IQ sunt o modalitate excelentă de a stimula gândirea critică, rezolvarea problemelor și abilitățile cognitive ale unei persoane.  Rezolvarea testelor IQ implică adesea identificarea unor modele ascunse, găsirea relațiilor între elemente și dezvoltarea unor strategii eficiente de rezolvare. Acest proces poate antrena creierul și îmbunătăți capacitățile de concentrare, memorie și raționament logic.

Pentru a identifica diferențele dintre cele două imagini aveți nevoie de un spirit de observație foarte bine dezvoltat. Și puterea de concentrare este importantă în astfel de cazuri în care mintea vă este pusă la încercare. Între fotografiile de mai sus există 3 diferențe. Adevăratele genii le descoperă în doar 25 de secunde, însă și cei care nu le identifică din prima vor mai avea astfel de șanse.

Prima diferență o puteți observa la planta din partea stângă a fiecărei imagini. În a doua fotografie, aceasta are o frunză în plus. A doua diferență constă în coada cămilei. În prima imagine, ea este mult mai scurtă. Ultima diferență este la turnurile aflate în partea dreaptă.

Test IQ pentru cele mai vigilente priviri. Găsește toate diferențele din imagini în doar 25 de secunde

Pe lângă partea de divertisment, puzzle-urile pot avea beneficii semnificative pentru dezvoltarea personală și cognitivă a unei persoane. Ele pot fi găsite sub diverse forme, cum ar fi sudoku, crucigrame, rebusuri, puzzle-uri logice, și multe altele. Indiferent de tipul de puzzle, rezolvarea lor poate oferi o experiență educativă și distractivă în același timp.

În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
  • între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
  • între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
  • între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și: TEST IQ | Găsește cele trei diferențe din imagine în doar zece secunde