Teste Papanicolau gratuite, în Capitală

Centrul Medical Renaşterea din Capitală face gratuit, în perioada 8-12 aprilie, testul Babeş-Papanicolau. Unitatea este implicată într-un amplu program de prevenire a cancerului de col uterin, în condiţiile în care incidenţa maladiei în România este de 16 ori mai mare decât media europeană.

05 apr. 2013, 15:08
Teste Papanicolau gratuite, în Capitală

Testul Babeş-Papanicolau reprezintă cea mai simplă investigaţie pentru identificarea modificarilor apărute la nivelul colului uterin, ce semnalează leziuni canceroase sau diferite infecţii care, netratate, pot degenera în cancer, scrie Mediafax.

Testul poate fi realizat între orele 10.00 şi 18.00, cu programare la 0314.37.99.00„, se precizează într-un comunicat.

În fiecare an, în România, sunt descoperite 3.000 de cazuri noi de cancer de col uterin, de 16 ori mai multe decat media europeană, iar şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, adică de patru ori mai mult decât în Europa, se mai arată în comunicat.

Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiinţată în 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii acesteia, guvernul României a acordat fundaţiei, în 2008, statutul de organizaţie de utilitate publică.

Timp de 10 ani, Fundaţia Renaşterea, prin centrele sale medicale, a oferit femeilor din România peste 32.200 de investigaţii medicale gratuite.

Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea, inaugurat în aprilie 2011, este specializat în diagnosticarea precoce a cancerului de sân şi genital. Unitatea are opt cabinete medicale, laborator modern de anatomopatologie şi imunohistochimie, mamograf digital de ultimă generaţie, colposcop şi ecograf.

Finanţarea pentru acest centru, în valoare de două milioane de euro, a fost asigurată prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), cu Islanda, Liechtenstein şi Norvegia ca state donatoare.

Citeşte şi Semne prevestitoare ale cancerului de col uterin


loading...