Testul de 30 de secunde care îţi dezvăluie de ce afecţiuni suferi

De regula, o persoana obisnuita nu stie mare lucru despre dereglarile tiroidiene si impactul lor asupra sanatatii. In plus, multitudinea de boli care produc simptome similare ingreuneaza si mai mult diagnosticarea corecta si prompta a problemelor. Tulburarile tiroidiene pot genera un numar mare de simptome, care se fac resimtite in diferite parti ale corpului.

24 sept. 2015, 10:06
Testul de 30 de secunde care îţi dezvăluie de ce afecţiuni suferi

Alergiile la factorii de mediu si sensibilitatile alimentare pot da foarte usor peste cap functia glandei tiroide. 

Verificarea pulsului pe partea interioara a incheieturii mainii, chiar sub degetul mare, te poate ajuta sa afli daca tiroida functioneaza corect, precum si ce alimente sau factori de mediu ar trebui sa eviti.
 
Modul de efectuare a testului:
 
1. Apasa artera uneia dintre maini cu 2 degete ale mainii opuse (Vezi imaginea).
 
2. Nu folosi niciodata degetul mare, deoarece are propriul sau puls.
 
3. Numara bataile timp de 30 de secunde, apoi inmulteste rezultatul cu 2. Numarul obtinut este numarul batailor pe minut.

Interpretarea rezultatelor:
 
1. Daca pulsul este constant (plus/minus 1 sau 2 batai) timp de 3 zile consecutive, atunci tiroida ta este perfect in ordine, ceea ce inseamna ca nu exista alergeni alimentari in dieta care sa ii compromita functionarea. 
 
2. Daca pulsul masurat la statul in picioare este mai puternic decat pulsul masurat la statul pe scaun, este semn ca ai putea avea alergii alimentare sau sensibilitate la anumiti factori de mediu.
 
3. Daca pulsul zilnic maxim difera de la o zi la alta cu mai mult de 4 batai, inseamna ori ca ai o anumita sensibilitate la alimente sau la mediu, ori ca suferi de o infectie.
 
4. Daca pulsul sare peste pragul median maxim cu 6 batai pe minut dupa ce consumi un anumit aliment, este clar ca ai intoleranta la acel produs sau la un anumit ingredient al sau.
 
5. Daca dimineata, imediat dupa trezire, masuratoarea inregistrata nu este cea mai scazuta dintre valorile masurate in decursul zilei anterioare, acest lucru poate indica existenta unui alergen de mediu in casa. S-ar putea sa fii alergic la praf, acarieni, sau alti factori alergenici din mediul in care dormi – parfum, saltea, perna etc, scrie secretele.com