Testul de inteligență care le dă bătăi de cap internauților! Nu oricine poate să rezolve acest exercițiu matematic

Săptămâna se apropie de sfârșit, însă România TV îți îmbunătățește starea cu un alt test de inteligență, care să îți pună la încercare capacitatea de gândire! Dacă ești curios, citește mai departe.

21 dec. 2023, 23:24
Testul de inteligență care le dă bătăi de cap internauților! Nu oricine poate să rezolve acest exercițiu matematic

Aceasta este una dintre provocările pe care trebuie să îl rezolvi cu maximă atenție și într-un timp cât mai scurt posibil.

Te-ar putea interesa și Test de inteligență pentru intelectuali. Cât de atent ești la detalii? Obține două pătrate din doar două mutări

Testul de azi vrea să îți măsoare capacitatea și este momentul perfect pentru a-ți evalua nivelul de concentrare asupra detaliilor ce se găsesc într-o fotografie.

Dacă 5 muncitori construiesc o casă în 50 de zile, în câte zile vor construi 2 muncitori acea casă? Ai la dispoziție doar 10 de secunde pentru a rezolva acest test de inteligență!

Testul de inteligență pe care ți l-am propus astăzi nu este deloc dificil, deși la prima vedere așa ar părea.

Trebuie doar să te concentrezi și să răspunzi corect! Deci, dacă 5 muncitori construiesc o casă în 50 de zile, în câte zile vor construi 2 muncitori acea casă?

Dacă crezi că răspunsul e 20, ai greșit

Testul de astăzi este pentru ca tu să îți testezi cunoștințele pe care le-ai acumulat în școală. Dacă te-ai gândit că răspunsul ar trebui să fie 20, ei bine, este greșit.

Pentru a afla răspunsul, este nevoie de o gândire în profunzime, pe pași. Astfel, știm că 5 muncitori construiesc o casă în 50 de zile. Așadar, 10 muncitori, adică dublul forței de muncă, ar construi-o de două ori mai repede, adică în 25 de zile.

Citește și Test de inteligență special pentru cei mai abili români! Doar oameni cu un IQ uriaș pot să vadă toate cele 10 cuvinte ascunse în imaginea de Crăciun

Drept urmare, doar 2 muncitori, adică de 5 ori mai puțini, ar avea nevoie de un timp de 5 ori mai mare. Adică, 2 muncitori ar avea nevoie de: 5 x 25 = 125 de zile pentru a finaliza construcția casei respective, potrivit 2Review.ro.