Testul de inteligență pe care 99% dintre oameni îl pică. Corectați formula, mutând un singur chibrit

Testul care urmează este numai pentru cei mai inteligenți oameni. Foarte puțini reușesc să îl rezolve chiar dacă, la prima vedere, nu pare foarte greu. Cei ce vor să îl rezolve trebuie să mute un singur băț de chibrit din următoarea formulă matematică : 1-8=1.
Filip Stan
18 sept. 2024, 15:58
Testul de inteligență pe care 99% dintre oameni îl pică. Corectați formula, mutând un singur chibrit

Testul de tip puzzle mental este un tip de joc prin care se exersează capacitatea creierului și atenția individului, prin asamblarea diferitelor piese. Uneori, piesele sunt fizice sau digitale, însă în cazul puzzle-urilor mentale, trebuie să ne imaginăm mutările sau întâmplările. Următorul test de tip puzzle impune mutarea unui singur băț de chibrit pentru finalizarea acestuia.

Cum se rezolvă testul

În psihologie, IQ sau Intelligence Quotient este modul prin care se măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Termenul se traduce prin expresia „coeficient de inteligență”.

Cu alte cuvinte, testul IQ ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile pe care le primește și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Citește și : Test de inteligență pentru genii. În ce casă se ascunde evadatul? Numai cei cu un IQ peste medie îl pot rezolva în doar câteva secunde

Testele IQ pot fi susținute din mai multe motive. Cel mai obișnuit motiv pentru care, spre exemplu, un părinte ar căuta să afle IQ-ul copilului său este „înțelegerea” performanței școlare slabe.

Pentru un adult, cel mai frecvent motiv pentru care ar dori să susțină un test de coeficient de inteligență este orientarea în carieră sau pentru a determina dacă un loc de muncă este adecvat nivelului său.

Testele IQ evaluează coeficientul de inteligență al unei persoane prin măsurarea memoriei pe termen scurt și pe termen lung. De asemenea, ele măsoară cât de bine oamenii pot rezolva puzzle-uri sau își pot aminti informațiile pe care le-au auzit, precum și cât de repede pot finaliza aceste activități.

Ce beneficii au puzzle-urile pentru mintea umană

Rezolvarea puzzle-urilor ajută la consolidarea conexiunilor existente între celulele creierului nostru și, de asemenea, la crearea unor noi conexiuni neuronale. Aceste lucruri îmbunătățesc viteza mentală, îndeosebi pe termen scurt, și procesele de gândire.

Citește și : Test de inteligență. Găsește greșeala din imagine în doar zece secunde. Doar geniile reușesc să își dea seama

De altfel, puzzle-urile ne mai oferă abilitatea de a rezolva probleme în mod creativ și de a gândi critic. Ele ne cer să avem abordări diferite pentru a rezolva o problemă și învățăm, astfel, valoarea formulării unei teorii, testării unei ipoteze sau schimbării unei perspective, atunci când ceva nu funcționează.

Foarte important este că puzzle-urile întârzie demența si Alzheimerul. Studiile arată că menținerea minții active prin puzzle-uri și alte activități care stimulează creierul poate reduce cantitatea de leziuni ale celulelor creierului, care apar la pacienții cu Alzheimer. Cu cât o persoană își pune creierul la încercare de mai tânără, cu atât această șansă scade.

DailyBusiness
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Clasament devastator! O companie low-cost preferată de români, în topul celor mai slabe linii aeriene
Capital.ro
Codul Rutier 2025. Șoferii care NU mai au drept de condus. Permisul se reînnoiește obligatoriu. Se taxează cu amendă de 1.600 lei
Playtech.ro
Actul fără de care nu poţi face succesiunea, în 2025. Tot ce trebuie să ştii pentru a primi moştenirea
DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Adevarul
Cum sfidează nepotul lui Fidel Castro regimul de la Havana: „Eliberați diavolul”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Fitch anunță prăpădul financiar. Prețurile vor continua să crească
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Mureș. O femeie a fost reținută după o glumă pe TikTok
Cancan.ro
S-a aflat abia acum motivul pentru care Emil Gânj ar fi ucis-o, de fapt, pe Anda: 'El n-a suportat asta'
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Sportul românesc e în doliu. S-a stins un adevărat simbol. Boala a răpus-o prea tânără
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Pensionarii pierd între 50 şi 800 de lei. Casa de Pensii tipărește taloanele pentru pensiile din august 2025
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine stinge lumina de la NASA? Despre cum dispar schimbările climatice din fața ochilor publici