TESTUL FINAL. Un bărbat vrea să locuiască 12 LUNI pe un ICEBERG care pluteşte în derivă pe MARE VIDEO

Un bărbat din Italia încearcă să atragă atenţia asupra încălzirii globale printr-un gest inedit. Astfel, el vrea să locuiască un an pe un iceberg care pluteşte în derivă în apropierea Groenlandei.

26 aug. 2014, 17:06
TESTUL FINAL. Un bărbat vrea să locuiască 12 LUNI pe un ICEBERG care pluteşte în derivă pe MARE VIDEO

Alex Bellini, un italian de 36 de ani, fost student al unei facultăţi de Finanţe, s-a decis ca în primăvara anului 2015 să se mute pe un iceberg. Astfel, timp de un an el urmează să fie rupt de civilizaţie şi va locui într-un cort special ce urmează să îl protejeze de frig, potrivit Mirror.

Citeşte şi Pericolul vine din cer. Nimeni nu v-a avertizat despre asta

Cu toate că recunoaşte că este „puţin nebun”, Bellini nu este la prima provocare de acest gen. Încercând să atragă atenţia cu privire la încălzirea globală, el a mai navigat cu barca pe diferite oceane şi chiar a locuit mai multe săptămâni într-un balon. Pentru a nu murit de foame, Alex va avea la dispoziţie aproximativ 300 de kilograme de mâncare uscată. Mai mult, pentru a pune echipamentul său în funcţiune, el va avea la dispoziţie un generator cu pedale prin care va încerca să fie conectat cu lumea din exterior.

Citeşe şi Fenomenul care ameninţă lumea este INEVITABIL. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Obiectivul meu principal este să reportez şi să investighez viaţa unui iceberg folosind metode ştiinţifice„, a declarat el.