Un nou test IQ le pune probleme persoanelor pe rețelele de socializare. Este o ghicitoare care pare cât se poate de simplă în primă fază, însă rezolvarea ei este cât se poate de surprinzătoare.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2023/09/https___www.gandul.ro_wp-content_uploads_2023_09_WhatsApp-Image-2023-09-15-at-15.31.06-1.webp)
Testele IQ ne pun mintea la contribuție și ne testează atenția și spiritul de observație. O nouă astfel de ghicitoare a stârnit rumoare pe rețelele de socializare. Tot ce trebuie să faci este să privești cu extrem de multă atenție imagine și să descoperi unde se află portofelul tânărului. Este important să privești fotografia într-un mod creativ și neconvențional. Trebuie să fii conștient că pentru a găsi portofelul trebuie să îți păstrezi mintea deschisă.
Citește și: Test IQ. Numai oamenii geniali pot să descopere care este omul „venit din viitor” în doar 4 secunde!
Dacă nu ai reușit să deslușești misterul, o să îți arătăm noi unde se afla portofelul respectiv.
Ce semnificație au valorile scorului IQ
Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.
Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.
IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:
IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:
- 1 până la 24 : handicap mintal profund
- 25 până la 39 : handicap mintal sever
- 40 până la 54 : handicap mintal moderat
- 55 până la 69 : dizabilitate mintală uşoară
- 70 până la 84 : dizabilitate mintală limită
- 85 la 114 : Inteligență medie
- 115 până la 129 : peste medie sau luminos
- 130 până la 144 : moderat talentat
- 145 până la 159 : Foarte talentat
- 160 până la 179 : Excepțional de dotat
- 180 și peste : profund talentat
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20