Testul IQ cu iluzie optică la care puțini știu să găsească răspunsul corect! Poți să ghicești ce animal vede așa?

Iluzie optică. Un site pentru animale de companie a creat o iluzie optică ce poate să-ți dea ceva dureri de cap. Mediul înconjurător arată diferit prin ochii unui animalelor, iar imaginea de mai sus este percepută altfel față de ochiul uman. Poți să ghicești dacă este vederea unui câine, a unei pisici, păsări sau a unui iepure?

21 feb. 2023, 13:42
Testul IQ cu iluzie optică la care puțini știu să găsească răspunsul corect! Poți să ghicești ce animal vede așa?

TrustedHousesitters, un site global pentru animale de companie, a creat o iluzie optică ce poate să-ți dea ceva dureri de cap. Are la bază știința din spatele vederii animalelor de companie, pentru a-i ajuta pe oameni să descopere mai multe despre prietenii lor necuvântători.

Animalele nu au aceeași vedere ca oamenii, astfel că ei văd lumea total diferit.

Citiți și: Iluzie optică. Testul prin care îți evaluezi atenția la detalii. Găsește regina ascunsă în imagine – FOTO

Testul IQ cu iliuzie optică la care doar 20% dintre oameni răspund corect

Privește imaginea cu atenție. Poți să determini dacă este vederea unui câine, a unei pisici, păsări sau a unui iepure?

Site-ul mai sus menționat a creat un instrument interactiv care le permite oamenilor să descopere cum văd animalele de companie lucrurile din viața de zi cu zi, conform spynews.ro

„Conexiunea pe care o avem cu animalele noastre de companie a atât de specială și înțelegerea modului în care ei percep momentele și viața pe care o trăim cu ei fac ca această legătură să fie și mai puternică. Am creat acest instrument pentru a le permite oamenilor să învețe mai multe despre vederea animalului lor de companie. De la a înțelege culoarea lui preferată, la a realiza cum te vede pe tine, le poate da stăpânilor o nouă înțelegere a prietenului lor blănos sau înaripat.”, a spus Angela Laws, managerul cumunitar de la TrustedHousesitters.

Iată rezolvarea:

Imaginea pe care ai văzut-o reprezintă cum vede o pisică lucrurile din jurul ei.

De-a lungul timpulu, oamenii de știință au explicat că oamenii și pisicile privesc lumea din perspective diferite. Îndrăgitele feline au un câmp vizual de 200 de grade, în timp ce al nostru este de 180. Mai mult decât atât, pisicile pot vedea mult mai bine în întuneric, datorită celulelor fotoreceptoare, a pupilei eliptice, dar și a corneei mari.