Thailanda: Autorităţile vor finanţa telenovele inspirate din cazuri de corupţie reale

Responsabilii anticorupţie din Thailanda vor finanţa o serie de telenovele, în cadrul eforturilor de a combate mita, un fenomen extrem de răspândit în societatea thailandeză, relatează miercuri DPA.

03 dec. 2014, 13:32
Thailanda: Autorităţile vor finanţa telenovele inspirate din cazuri de corupţie reale

Autorităţile thailandeze vor finanţa telenovele inspirate din cazuri de corupţie reale. Potrivit Bangkok Post, Comisia Naţională Anti Corupţie va produce şi finanţa 10 opere de ficţiune – printre care cărţi, filme şi telenovele – bazate pe cazuri reale de corupţie.

„Dorim ca locuitorii să înţeleagă exact ce este corupţia şi să se întrebe care sunt modalităţile pentru a rezolva problema”, a declarat presei locale purtătorul de cuvânt al comisiei amintite, Vicha Mahakul.

Filmările sunt deja în curs, iar primele programe vor putea fi văzute la mijlocul lui 2015.

De altfel, corupţia, care a însoţit diferite politici publice, a fost unul dintre motivele invocate de armată pentru iniţierea unei lovituri de stat, care a răsturnat guvernul ales în mod democratic în luna mai, aminteşte DPA.

Thailanda se situează pe locul 85 din 174 într-un clasament privind indicele de percepţie a corupţiei, realizat de organizaţia Transparency Internaţional şi publicat miercuri.