The Guardian, despre anularea Via Sport de pe Kiseleff de către Firea: „Face capitala României paşi înapoi?”

Decizia primarului general Gabriela Firea de a anula evenimentul stradal Via Sport de pe bulevardul Kiseleff şi ca acest bulevard să fie din nou circulat de maşini, în weekend, a ajuns subiect pentru jurnaliştii de la The Guardian, britanicii întrebându-se dacă Bucureştiul nu face cumva paşi înapoi prin redarea străzilor către autoturisme, în timp ce marie oraşe ale lumii încearcă să fie tot mai pritenoase cu pietonii. 

04 aug. 2016, 15:51
The Guardian, despre anularea Via Sport de pe Kiseleff de către Firea: „Face capitala României paşi înapoi?”

The Guardian ii citeaza pe organizatorii evenimentului Via Sport, insa nu si pe primarul Gabriela Firea, semnaland faptul ca solicitarile venite din partea lor pentru un interviu nu au primit raspuns.

„Motivul pentru care facem asta in strada vara si in weekend este de a incuraja oamenii sa isi lase masinile, sa isi ia bicicletele, sa se plimbe cu copiii, sa se joace diverse jocuri, sa se distreze”, a declarat Alex Zamfir, unul dintre co-fondatorii Via Sport.

„Este o dimineata de sambata la finalul lunii iulie, si in loc sa ne uitam la sute de copii si adulti jucandu-se, stam pe o banca si privim catre masinile care trec, poate circa 20 pe minut” relateaza jurnalistii.

The Guardian semnaleaza si faptul ca in ultimi ani a exista o explozie de festivaluri si de evenimente care au avut loc in Bucuresti. „Este un oras vibrant si un oras care functioneaza. Este activ, nu mai doarme. Cultura face parte din asta”, a declarat Raluca Ciuta, manager pentru campania prin care Bucurestiul incearca sa devina capitala europeana a culturii in 2021 si direcor de programe culturale la ARCUB.

Publicatia aminteste si de evenimentul Street Delivery si de faptul ca exista o ingrijorare cu privire la faptul ca alte evenimente stradale ar putea fi inchise.

Se mentioneaza si zvonul potrivit caruia Via Sport a fost anulat pentru sediul PSD, partidul Gabrielei Firea, se afla pe Kiseleff.

Sursa: Hotnews