The Washington Post a publicat o hartă a invaziei Rusiei în Ucraina. Pe unde va pătrunde armata lui Putin şi câte fronturi vor fi deschise FOTO

Ziarul american The Washington Post a publicat o hartă a invaziei Rusiei în Ucraina. Publicația sugerează cum va fi afectată geografia Ucrainei și de unde vor lansa ofensivele forţele armate ale Federaţiei Ruse.

04 feb. 2022, 21:55
The Washington Post a publicat o hartă a invaziei Rusiei în Ucraina. Pe unde va pătrunde armata lui Putin şi câte fronturi vor fi deschise FOTO

Pe măsură ce analiștii militari avertizează despre o posibilă invazie rusă în Ucraina, ei sunt, de asemenea, cu ochii pe vreme. Temperaturile, gradul de nebulozitate sau chiar radioactivitatea din sol ar putea determina când și unde trupele ruse vor face o posibilă mișcare.

„Mulți se așteaptă ca o potențială agresiune militară rusă să vină și din nord-est și est, unde separatiștii pro-Moscova controlează teritoriul ucrainean din Donbas și unde peste 100.000 de soldați ruși sunt concentrați la granița țării cu Ucraina”, scrie The Washington Post.

În plus faţă de aceste fronturi, se presupune că trupele ruse pot trece graniţa şi prin mlaștinile de la Pripet, care sunt situate la nordul Ucrainei. Zona este îngheață și astfel devine disponibilă pentru trecerea trupelor. Aceste mlaştini se întind pe aproximativ 100.000 km pătraţi. Este un loc în care frigul ar putea juca cu adevărat un rol. În timpul iernii, aceste terenuri noroioase îngheață, oferind un teren mai stabil pentru vehiculele militare grele, care altfel ar rămâne blocate în noroi.  De asemenea, Federația Rusă poate avea acces la Kiev prin mlaștinile de la granița cu Belarus, care vor îngheța, mai scrie The Washington Post.

Este foarte incomod să fie desfășurate operațiuni ofensive în primăvară”, spune Kirill Mikhailov, analist la Conflict Intelligence Team, o organizație independentă rusă de investigații open-source care monitorizează armata Rusiei. „Pentru că dezghețul transformă râpele în pâraie și pârâurile în râuri. Dacă plănuieşti o operațiune, aceasta ar trebui să fie efectuată fie în ianuarie, fie în februarie”, adaugă el.

Citeşte şi Ucraina acuză din nou Germania că îi blochează achiziţia de armament. Estonia nu poate face livrări către Kiev, din cauza presiunilor Berlinului

Forțele Federației Ruse pot întâmpina un obstacol în zona Cernobîlului în timpul ofensivei. De asemenea, invazia rusă ar putea încetini la Zaporojie, unde se află centrala hidroelectrică Dnipro, relatează publicația. Dinspre Marea Neagră, din sudul Ucrainei, punctul de atac al Federației Ruse poate fi strâmtoarea Kerci, iar în vestul ţării Munții Carpați pot complica ofensiva trupelor ruse, mai scrie ziarul.

Harta invaziei Ucrainei, publicată de The Washington Post

Anterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price,  a spus că serviciile speciale ruse plănuiesc să fabrice un videoclip care sa arate atrocităţile armatei ucrainene împotriva etnicilor ruşi, pentru ca apoi să-l folosească drept pretext pentru a invada Ucraina.

Citeşte şi New York Times: SUA au dezvăluit planul viclean al Rusiei de a invada Ucraina. Care este strategia lui Putin