Theo Rose recunoaște că a ajuns la burnout. Artista trece prin momente foarte delicate: „Nu sunt bine. Cred că trebuie să fug în altă țară ca politicienii”

Theo Rose, una dintre cele mai apreciate artiste de la noi, reușește să se împartă între platoul de filmare, spectacole și viața de mămică.

29 nov. 2023, 20:33
Theo Rose recunoaște că a ajuns la burnout. Artista trece prin momente foarte delicate: „Nu sunt bine. Cred că trebuie să fug în altă țară ca politicienii”
Theo Rose suferă de sindromul burnout

Theo Rose se poate mândri atât cu proiectele din planul profesional, cât și cu cele din planul personal. Vedeta se împarte între platoul de filmare, pentru serialul „Clanul”, concerte, dar și viața de mămică. Cântăreața recunoaște că oboseala o prinde din urmă și se confruntă cu sindromul burnout. Ea spune că face foarte multe lucruri și a ajuns să nu le mai poată gestiona.

„Bournout… Here I come! Nu sunt bine. Tot zic că am obosit, dar nu sunt în stare să schimb nimic. Corpul și mintea mea sunt în Piața Constituției și se revoltă. Cred că trebuie să fug în altă țară ca politicienii :)))”, a scris Theo Rose la postarea pe care a făcut-o pe InstaStory.

Citește și: Anamaria Prodan s-a dezbrăcat de caracter în noul videoclip muzical lansat de Theo Rose. Impresara, la volanul unui dric Maserati de 100.000 de euro, își conduce iubirea pe ultimul drum: „M-ai lăsat fără regret, soarele meu!”

Cum scapi de burnout

Prezent în cadrul podcastului dr. Adinei Alberst, doctorul prof. Vlad Ciurea a mărturisit că sănptatea noastră este pusă în pericol, în momentul în care ajungem să ne confruntăm cu sindromul burnout. Acesta a devăluit cum putem scăpa de acest lucru.

„Burnout, în primul rând, înseamnă ardere. Deci funcțiile cerebrale s-au ars. De ce s-au ars? Pentru că au venit prea multe solicitări, pentru un grup de celule, care nu mai rezolva. Deci au venit mămicile acasă care au care au și un soț mai nervos, mai supărat, toată încărcătura asta, și ajung la serviciu, ele sunt și șefe, atunci au foarte multe sarcini.

Directorii le trimit asta, vor să arate cât de bune sunt, burnout-ul este mult mai frecvent la doamne, în ziua de astăzi. Vor să arate, nu spun că nu reușesc, nu dau un pas înapoi „mă depășește”, nu recunosc acest lucru. În general mai ales doamnele din România: „se face, da șefu”. Până când? Dacă șeful nu e mulțumit, te aruncă afară ca pe o măsea stricată. Nu uitați de asta! Iar sănătatea dumneavoastră continuu în pericol. Din limbajul românesc trebuie să dispară cuvântul „acuma!”. „Acuma” nu trebuie să existe. „No, șezi”, ăsta-i cuvântul. Aredeleanul ăla nu-i prost. „Care-i graba, măi?”. Ăsta este adevărul. Cuvântul „trebuie”. De ce trebuie? „Lăsați domn-le încetișor”, a spus medicul.

Citește și: Lia Bugnar, dezvăluiri sincere despre despărțirea de Anghel Damian. Coșmarul prin care a trecut scenarista după ce fostul iubit a început o relație cu Theo Rose: „M-au călcat în picioare efectiv!”

„Noi suntem o masă de lucrători, să zicem, ca o cohortă de soldați. Deasupra noastră sunt ofițerii, centurionii, peste centurioni vin generalii. Generalii trimit comenzile. Toți centurionii vor să iasă în față și să rezolve totul și atunci aruncă toate comenzile peste executanți și atunci executanții intră în acest burnout.

Vor să facă, nu pot. Și, următoarea etapă, funcțiile de conducere cad. Cei care au funcții de conducere și care constată după un număr de ani de suprasolicitare, în care și-au neglijat familia, alte probleme, viața personală = 0, atunci constată că ceva n-a mers și se prăbunesc dintr-o dată și apare acest fenomen de burnout.  Deci stres, după care burnout-ul, după care starea de depresie. Suntem în boala secolului, burnout. Vrem să facem foarte multe lucruri, nu știu la ce duce. În viața mea n-am văzut un coșciug când merge spre cimitir… trăgând o ladă de bani după el… La ce au ajutat?”, a mai adugat medicul.