Theodor Atanasiu: Băsescu forţează suspendarea pentru a se implica şi mai mult în campania electorală

Prim-vicepreşedintele ACL Theodor Atanasiu susţine că preşedintele Traian Băsescu forţează suspendarea sa din funcţie pentru a se implica şi mai mult în campania electorală a candidatei PMP, Elena Udrea, şi că fuziunea dintre PNL şi PDL este un proiect solid, transmite Agerpres.

10 sept. 2014, 14:07
Theodor Atanasiu: Băsescu forţează suspendarea pentru a se implica şi mai mult în campania electorală

‘Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a dat ieri o dovadă elocventă de ‘sprijin’ pentru cauza dreptei politice româneşti, atacându-l cu înverşunare pe principalul candidat al acesteia, domnul Klaus Iohannis, singurul care îi poate învinge pe Victor Ponta şi PSD. Deşi ani de-a rândul a proclamat necesitatea unificării dreptei, domnul Băsescu şi-a arătat din nou adevăratul crez politic: dreapta trebuie să fie unită numai sub comanda sa şi a Elenei Udrea, altfel aceasta trebuie atacată, fărâmiţată, decredibilizată. Constatăm că domnul Băsescu, în perfect acord cu dorinţa şi obiectivele lui Victor Ponta, forţează suspendarea pentru a se putea implica şi mai mult în campania doamnei Udrea’, arată Atanasiu într-un comunicat rde presă.

El consideră că şeful statului speră că atacurile la adresa ACL şi a lui Klaus Iohannis, împreună cu criza politică generată de o nouă suspendare, i-ar propulsa în turul al doilea pe candidaţii săi preferaţi: Elena Gabriela Udrea şi Victor Viorel Ponta.

‘Axa politică Udrea – Ponta are la bază o istorie complicată de relaţii de afaceri, aşa cum a relatat presa de-a lungul timpului. Dincolo de aceste realităţi, pe cei doi îi leagă teama de ACL şi Klaus Iohannis. Victor Viorel Ponta ştie că ACL şi Klaus Iohannis au un potenţial imens de încredere în rândurile românilor, fapt care îl va face să piardă alegerile şi să-şi încheie prematur cariera politică. Elena Gabriela Udrea ştie, la rândul său, că nu are nicio şansă de a intra în turul doi în faţa lui Klaus Iohannis şi nici de a controla ACL’, spune liberalul.

Atanasiu este de părere că fuziunea dintre PNL şi PDL deschide perspectiva unei drepte puternice, unită pe termen lung, nesubordonată agendei personale a lui Udrea sau a lui Băsescu.

‘Aşa se explică de ce dl Traian Băsescu îl atacă cu atâta ură şi înverşunare pe candidatul dreptei, dl Klaus Iohannis şi nu, cum poate ar fi normal, pe ‘inamicul’ său ideologic, Victor Viorel Ponta. Fuziunea dintre PNL şi PDL este un proiect mai solid şi mai durabil decât speră adversarii săi de la Palatele Cotroceni sau Victoria. Membrii PDL au vie în memorie ruperea partidului lor de către Elena Udrea şi Traian Băsescu şi formarea PMP cu patru luni înainte de alegerile europarlamentare’, adaugă el.

Prim-vicepreşedintele ACL mai arată că ‘îndemnul’ lansat de Băsescu către membrii PDL de a ‘boicota’ campania lui Iohannis şi de a se ralia PMP nu va avea nicio consecinţă practică.

‘Membrii echipelor de campanie, indiferent dacă provin din PNL sau PDL, s-au mobilizat în sprijinul candidatului ACL, Klaus Iohannis şi vor duce mesajul nostru politic din casă în casă. Suntem convinşi că vom câştiga alegerile prezidenţiale şi vom da şansa românilor de a avea un preşedinte veritabil de dreapta, cu mentalitate şi comportament democratice, un preşedinte cu adevărat european’, conchide Atanasiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că preşedintele PDL, Vasile Blaga, putea să caute în partid un prezidenţiabil, punctând că liderul PNL, Klaus Iohannis, este un om slab, fiind ”şubred ca şi caracter” iar Emil Boc ar fi un candidat ”indiscutabil” mai bun decât acesta.

‘Şi eu m-am înşelat în fază iniţială cu Iohannis, după care l-am urmărit atent în evoluţie şi mi-am dat seama cât e de şubred ca şi caracter’, a spus Băsescu, la B1 Tv.

El a susţinut că nu crede că fuziunea dintre PNL şi PDL se va realiza după alegerile prezidenţiale şi că se va face o fuziune între PDL şi PMP.