Theodor Paleologu: Am votat cu o mare problemă de conştiinţă în cazul Laszlo Borbely

Deputatul PNL Theodor Paleologu a declarat că el votează pentru ridicarea imunităţii în cazul parlamentarilor, dar, în unele situaţii, cum a fost cazul udemeristului Laszlo Borbely, are "foarte mari probleme de conştiinţă".

15 apr. 2015, 07:33
Theodor Paleologu: Am votat cu o mare problemă de conştiinţă în cazul Laszlo Borbely

Deputatul Theodor Paleologu a declarat, la RFI, că  Parlamentul are o atitudine sfidătoare în unele cazuri de ridicare a imunităţii, dar recunoaşte însă că în unele situaţii, deşi personal votează pentru ridicarea imunităţii, are „foarte mari probleme de conştiinţă”.

Unele situaţii sunt absolut evidente, e foarte clar că anchetele trebuie să-şi continue cursul. Nu vă ascund însă că în unele situaţii am avut foarte mari probleme de conştiinţă să votez pentru ridicarea imunităţii parlamentare. Am votat, aşa cum se aştepta opinia publică, dar mi-a fost foarte greu să votez astfel în cazul Laszlo Borbely, pentru că cererea DNA-ului nu mi s-a părut convingătoare, trebuie ca un element nou să fi intervenit în dosar (…). Am votat aşa cum mi s-a cerut, aşa cum au fost directivele partidului, dar am votat cu o mare problemă de conştiinţă că fac un lucru nedrept faţă de un coleg, dar am făcut-o„, a spus Theodor Paleologu.

Deputatul critică însă Parlamentul pentru atitudinea sfidătoare: „În alte situaţii, sunt absolut de acord că este sfidătoare atitudinea Parlamentului, în situaţii în care este evident că trebuie să se ducă mai departe o anchetă şi se face scut în jurul unui deputat sau senator, pentru că aliaţii săi politici îl susţin şi-l protejează”.