Theodor Paleologu, despre majorarea salariilor parlamentarilor: „O MĂGĂRIE fără seamăn”

Deputatul Theodor Paleologu spune că ar fi "o măgărie fără seamăn" o majorare a salariilor parlamentarilor, fără o reducere a numărului lor la 300. El consideră că parlamentarii "nu merită mai mult şi chiar şi aşa e cam mult, pentru cât de puţin fac".

03 aug. 2015, 07:49
Theodor Paleologu, despre majorarea salariilor parlamentarilor: „O MĂGĂRIE fără seamăn”

Theodor Paleologu consideră că „e total deplasată” discuţia majorării salariilor parlamentarilor.

„Am putea, într-adevăr, discuta despre creşterea salariilor deputaţilor, dacă ei ar fi 300, aşa cum ne-a cerut poporul român. Eu nu invoc adesea voinţa poporului român, dar de data asta chiar e cazul să o facem. Adică este inadmisibil! Menţinem Parlamentul la un număr mult prea mare de deputaţi şi în plus de asta, vrem să ne şi mărim salariile, să le dublăm. Este absolut inacceptabil!„, a spus Paleologu la RFI. 

„Eu ştiu că o indemnizaţie de deputat român este mult mai mică decât o indemnizaţie de deputat francez. În Franţa, de exemplu, lumea e mirată să afle că eu am un salariu atât de mic. Dar să fim oneşti, chiar nu merită mai mult parlamentarii români şi chiar şi aşa mi se pare că-i cam mult, pentru cât de puţin fac”, a adăugat deputatul.

În opinia lui, „se poate avea în vedere, eventual, o creştere a indemnizaţiilor deputaţilor, dar cu condiţia ca numărul lor să fie redus la 300, aşa cum ne-a cerut referendumul pe care îl avem cu toţii în amintire. Dacă nu se satisface această condiţie, este o măgărie fără seamăn”.

Preşedintele Partidului Naţional Democrat, deputatul Daniel Fenechiu, a declarat că Executivul intenţiona la începutul anului să includă şi parlamentarii pe lista demnitarilor cu salarii mărite, fiind avansată cifra de nouă mii de lei şi că este posibil ca acest demers să fie reluat în toamnă.