Theodor Paleologu: „Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc”

Theodor Paleologu, candidatul susţinut de PMP la preşedinţia României, a declarat marţi seară, la România TV, că Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, doi dintre contracandidaţii săi, "sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc", el făcând această afirmaţie în legătură cu faptul că ambii au fost profesori şi le-au predat elevilor la clasă.

05 nov. 2019, 20:58
Theodor Paleologu: „Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc”

„Atât domnul Iohannis, cât şi doamna Dăncilă sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc. Mă refer la ei pentru că au predat. Dar te întrebi cum, ce i-au învăţat e bieţii copii, chiar e o mare întrebare asta”, a spus Theodor Paleologu în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

El a adăugat că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu are „calităţile unui pedagog”, pentru că are un tip de personalitate „rigidă, izolată”, care nu este obişnuită să discute cu oamenii. Paleologu consideră că în ceea ce priveşte diplomaţia „relaţia cu Germania nu a fost fructificată cu adevărat”. „Contrar a ceea ce crede multă lume, domnul Iohannis nu e bun la diplomaţie (…) Preşedintele trebuie să se implice şi în bucătăria diplomaţiei române„, a mai spus Paleologu, spunând că, dacă ar fi preşedinte, ar sta, în vizitele în străinătate, nu în hoteluri, ci în sediile ambasadelor, pentru a vedea cum lucrează ambasadorii şi pentru a-i putea evalua şi pentru a-i rechema în cazul în care aceştia nu îşi fac datoria aşa cum trebuie.

Partidele româneşti sunt adevărate mecanisme de antiselecţie, (…) promovând incompetenţi, impostori. Oamenii de bună credinţă dintr-un partid sunt primele victime ale acestui mecanism de antiselecţie. (..) Meritocraţia este cu adevărat un proiect de ţară, nu aş vrea să fie doar o formulă de campanie, aş vrea să fie parte dintr-un proiect de ţară pe termen lung„,  mai spus palelogu, la România TV.