Theodor Paleologu s-a înscris în PMP: Îi seminarizez pe toţi. Îi bag la filosofie politică

Deputatul Theodor Paleologu şi-a anunţat trecerea de la PDL la Partidul Mişcarea Populară, devenind astfel al 16-lea parlamentar care se alătură PMP. Paleologu şi-a motivat decizia prin exclusivismul şi ameninţările proferate de actuala conducere la adresa unei părţi a partidului.

03 feb. 2014, 16:41
Theodor Paleologu s-a înscris în PMP: Îi seminarizez pe toţi. Îi bag la filosofie politică

„Imediat după alegerile din 2012 am prevenit mereu partidul de riscul unei rupturi. Lucrul ăsta s-a întâmplat, de la Convenţia din 2013, partidul este rupt în două. Îmi pare foarte rău că este aşa, îmi pare foarte rău de prietenii de la sectorul 2, alături de care am făcut campanie de două ori. Sunt momente în care, chiar dacă nu vrei să alegi, trebuie să alegi într-un fel sau altul”, a declarat Theodor Paleologu.

Acesta l-a criticat pe Cătălin Predoiu pentru că nu a făcut nimic pentru a atenua adversităţile din partid. „Atenţie, exclusivismul, ameninţările nu duc la nimic bun. Se apropie alegerile prezidenţiale, un candidat la prezidenţiale nu trebuie să se lase acaparat de o tabără împotriva celeilalte. Dacă s-a ajuns ca la PDL chiar şi foştii mei studenţi să nu mă mai salute…”, a spus fostul democrat-liberal.

Paleologu crede că programul politic al PMP în 2014 poate fi sintetizat în formula „Ori la bal, ori la spital”. „Ori trecem de pragul de 5% la alegerile europarlamentare şi depăşim PDL, ori ne ocupăm de altceva. Este o formulă mai bună decât ‘Moartea lentă’. Or aveam impresia că mor nefăcând nimic”, susţine fostul ministru al Culturii.

El are gânduri mari cu noii săi colegi de partid din Parlament intenţionând să-i transforme în cursanţi ai şcolii sale de politică. „Înainte stăteam singur în spate şi citeam. Acum au dat buluc peste mine încă 15. Am să-i seminarizez pe toţi, îi bag la filosofie politică”, a glumit Paleologu.

Acesta şi-a exprimat susţinerea faţă de Eugen Tomac pentru ca acesta să conducă partidul în continuare. „Tomac e foarte bun. E tânăr, simpatic, zâmbăreţ, nu şi-a luat-o în cap. Este singurul preşedinte de partid care nu e paranoic”, a conchis Theodor Paleologu.