Theodor Paleologu şi-a depus candidatura pentru Camera Deputaţilor: „Colegii din PNL să fie deştepţi şi să voteze cu mine”

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Theodor Paleologu şi-a depus, joi după-masă, candidatura ca independent la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti pentru un mandat de deputat. 

27 oct. 2016, 15:10
Theodor Paleologu şi-a depus candidatura pentru Camera Deputaţilor: „Colegii din PNL să fie deştepţi şi să voteze cu mine”

Mi-am depus candidatura. Am reusit sa strang 27.942 de semnaturi. Am depus candidatura cu gandul de a castiga. Ma gandesc ca s-or gasi 3,5% intelectuali, oameni care sunt iubitori de cultura, care pun pret pe educatie, care sa voteze pentru cineva care militeaza pentru asa ceva. Nu cred ca este deloc utopic un asemenea proiect. Gandul meu nu este de a face figuratie, ci de a face un nou mandat si, mai cu seama, de a face o bresa in acest sistem care blocheaza accesul fortelor noi si al candidatilor independenti la reprezentarea parlamentara. Este vorba de acest monopol al marilor partide pe care imi doresc sa il spargem”, a spus Theodor Paleologu, la ieşirea de la BEM.

Acesta a criticat faptul că actuala conducere a PNL, partid din care a făcut parte, face formaţiunea să coboare sub 10% în alegeri. „Colegii din PNL sa fie destepti sa voteze cu mine, pentru ca salvarea PNL-ului de la mine vine, nu de la Alina Gorghiu, de la oamenii de pe lista de Bucuresti. Aceasta conducere duce PNL la sub 10% in Bucuresti. Salvarea liberalismului de la mine vine, nu de la actuala conducere a partidului si de la lista prezentata de PNL in Bucuresti„, a mai precizat Paleologu.

Întrebat de jurnalişti dacă vrea să îşi facă propriul partid, Theodor Paleologu a mărturisit că nu are „veleităţi” de şef de partid şi că deocamdată nu îţi pune problema. „Deocamdata nu imi pun problema. Nu am veleitati de sef de partid. Nu am asemenea aspiratii”, a spus Paleologu.

Acesta a dezvăluit şi sloganul campaniei sale: „Naţiune, fii deşteaptă!„. „Este un citat din Caragiale, care inseamna mai multe lucruri. Este referinta la natiune, pentru ca prea mult uitam traditia, identitatea nationala. Acel „fii desteapta”, intr-o forma sugubeata, se refera la educatie, la cultura, care sunt cauzele pentru care militez”, a precizat Paleologu.

Theodor Paleologu este deputat independent, aflat la al doilea mandat. El a intrat în Parlament în 2008, ca membru PDL, şi a devenit membru PNL în momentul fuziunii celor două partide. În luna iunie, Paleologu a fost exclus din partid, după o serie de critici la adresa conducerii liberale, în special în privinţa atitudinii din timpul alegerilor locale. 

Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Traian Băsescu deschide lista PMP la Senat