Theodor Stolojan (PDL): Categoric, vom vota în PE în favoarea comisarului european, Corina Creţu

Europarlamentarii români din grupul popular vor vota "categoric" în favoarea Corinei Creţu, la audierile din comisiile Parlamentului European, a spus la RFI eurodeputatul PDL, Theodor Stolojan.

11 sept. 2014, 08:25
Theodor Stolojan (PDL): Categoric, vom vota în PE în favoarea comisarului european, Corina Creţu

Theodor Stolojan  i-a răspuns premierului Victor Ponta, care a făcut un apel către toţi europarlamentarii români, să o sprijine pe Corina Creţu şi a cerut liderilor Opoziţiei să retragă scrisoarea de contestare adresată preşedintelui ales al CE.

În opinia lui Theodor Stolojan, „domnul Ponta în stilul său caracteristic, demagogic, face un apel la o uşă deschisă. Dacă într-adevăr îi păsa de europarlamentari, poate că ar fi trebuit să-i consulte şi pe dânşii în acest proces, în care evident dânsul are decizia până la urmă pe cine propune. Dânsul manifestă un dispreţ continuu faţă de orice înseamnă Opoziţie şi acum face un apel. Noi îi răspundem că ştim ce avem de făcut aici şi că ne interesează şi România şi interesele românilor, pe care le reprezentăm aici, în Parlamentul European”.

Victor Ponta, SCRISOARE către liderii partidelor parlamentare pentru susţinerea Corinei Creţu

Eurodeputatul PDL precizează că portofoliul Politicii Regionale este foarte important pentru România: „Noi considerăm că acest portofoliu este foarte important pentru România şi pentru toate ţările al căror nivel de dezvoltare este sub cel mediu al UE. România are toate regiunile, mai puţin regiunea Bucureşti-Ilfov cu mult sub nivelul mediu de dezvoltare din UE. Comisarul român care va deţine acest portofoliu va putea ajuta România foarte mult, nu în sensul în care se gândesc pesediştii şi baronii pesedişti, ci în sensul de a putea valorifica experienţa pozitivă a celorlalte ţări în ce priveşte absorbţia fondurilor de dezvoltare regională”.

Theodor Stolojan îşi declară sprijinul pentru comisarul român: „Categoric, vom vota în favoarea comisarului propus de România şi sperăm ca doamna Corina Creţu să poată să se integreze cât mai repede în activitatea Comisiei Europene. Să nu uităm că a apărut o modificare esenţială, introdusă de domnul Juncker, preşedintele Comisiei Europene, s-au creat în cadrul Comisiei relaţii dacă vreţi să le denumim administrative de subordonare a unor comisari către vicepreşedinţi”.

Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, miercuri, lista comisarilor şi portofoliile acestora pentru următorii cinci ani.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, nominalizată din partea României în viitoarea Comisie, a primit postul de comisar pentru Politică Regională.

Victor Ponta, despre portofoliul obţinut de România: Este un SUCCES. Vocea noastră contează pe plan european