Theresa May a pierdut votul crucial ce va putea permite amendarea acordului privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May a pierdut marţi un vot crucial care le-ar putea permite parlamentarilor să amendeze acordul de Brexit.

05 dec. 2018, 19:06
Theresa May a pierdut votul crucial ce va putea permite amendarea acordului privind Brexitul

Principala cameră a Parlamentului, Camera Comunelor, a adoptat cu 321 de voturi pentru şi 299 împotrivă un amendament procedural propus de Dominic Grieve, un parlamentar cunoscut pentru poziţia sa pro-UE din Partidul conservator al premierului May.

Grieve le-a spus aleşilor britanici că este „lipsit de respect” pentru parlament să-i supui la vot moţiuni care nu pot fi amendate, aşa cum intenţiona Theresa May, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Brexit. Londra va pierde până la 800 de miliarde de euro în favoarea Frankfurtului, potrivit unui grup german

Amendamentul le permite parlamentarilor să voteze asupra oricăror amendamente la acordul de Brexit dacă, după cum se anticipează, textul acestuia va fi respins de Parlament în votul de pe 11 decembrie.

Acest lucru le-ar putea permite partidelor de opoziţie pro-UE şi rebelilor conservatori pro-Brexit să obţină sprijin parlamentar pentru alternative la planul pentru Brexit al Theresei May.


loading...
Partenerii noștri