Theresa May, hotărâtă să lămurească votul de marţi. Se decide dacă Brexitul se va face cu acord sau fără acord

DPA preia un comunicat din Downing Street 10 (reşedinţa oficială a prim-ministrului britanic) care afirmă că May este decisă asupra votului de marţi, iar dacă parlamentarii nu aprobă ultima variantă de acord pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, săptămâna aceasta vor urma şi alte voturi, pentru a decide dacă Brexit-ul se va face fără acord sau se va amâna, pentru prelungirea negocierilor.

11 mart. 2019, 15:31
Theresa May, hotărâtă să lămurească votul de marţi. Se decide dacă Brexitul se va face cu acord sau fără acord

Votarea în Parlamentul britanic legată de Brexit va decurge săptămâna aceasta conform planificării, a anunţat luni biroul premierul Theresa May.

Un purtător de cuvânt al premierului, citat de Reuters, a precizat pentru presă că votul de marţi va fi „semnificativ”, iar moţiunea care va fi dezbătută şi votată în parlament va fi publicată luni, ceva mai târziu. El a respins astfel speculaţiile jurnaliştilor potrivit cărora votul ar putea fi redus ca importanţă. „Va fi un vot semnificativ”, a răspuns el la întrebările referitoare la posibilitatea unui vot asupra unei versiuni de acord încă neagreate la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Brexitul va fi amânat dacă acordul va fi respins de Parlament

DPA, care preia un comunicat din Downing Street 10 (reşedinţa oficială a prim-ministrului britanic) care afirmă că May este decisă asupra votului de marţi, iar dacă parlamentarii nu aprobă ultima variantă de acord pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, săptămâna aceasta vor urma şi alte voturi, pentru a decide dacă Brexit-ul se va face fără acord sau se va amâna, pentru prelungirea negocierilor.

Un purtător de cuvânt al premierului, citat de Reuters, a precizat pentru presă că votul de marţi va fi „semnificativ”, iar moţiunea care va fi dezbătută şi votată în parlament va fi publicată luni, ceva mai târziu.

El a respins astfel speculaţiile jurnaliştilor potrivit cărora votul ar putea fi redus ca importanţă. „Va fi un vot semnificativ”, a răspuns el la întrebările referitoare la posibilitatea unui vot asupra unei versiuni de acord încă neagreate la Bruxelles.


loading...