Ţi-l aminteşti pe simpaticul Joey din „Friends”? Uite cum arată la aproape 20 de ani de la lansarea serialului

Joey Tribbiani, interpretat de Matt LeBlanc, era, cu siguranţă, unul dintre cele mai apreciate personaje din serialul de comedie "Friends", lansat în 1994 şi care a adunat milioane de telespectatori până în 2004, timp în care au fost turnate zece serii. Acum, la aproape 20 de ani de la lansarea cunoscutei comedii, Matt LeBlanc este departe de tânărul cu zâmbet ştrengăresc care dădea viaţă cunoscutului personaj.

30 oct. 2013, 17:12

Joey Tribbiani, din „Friends„, era un actor aflat mereu în căutarea unei rampe de lansare, uşor prostănac, dar cu un zâmbet ştrengăresc şi un şarm aparte, toate dublate de un apetit fantastic. Matt LeBlanc, actorul care i-a dat viaţă, a rămas în memoria colectivă drept Joey, niciun alt rol al său neatingând vreodată acelaşi succes. Totuşi, LeBlanc a rămas un actor popular, iar acum la vârsta de 45 de ani şi la aproape 20 de ani de la difuzarea primului episod din „Friends”, pare mai degrabă un tip foarte serios, cu părul său grizonat şi cu ridurile de expresie care îi dau un farmec şi mai mare.

Totuşi, zâmbetul său de cuceritor a rămas neschimbat chiar şi acum.

După succesul din Friends, Matt LeBlanc a încercat să ţină „viu” personajul Joey Tribbiani, cu un serial de comedie numit chiar „Joey„, care nu a avut, însă, decât două sezoane, feedback-ul publicului nefiind cel scontat.

Matt LeBlanc a jucat şi în câteva filme artistice precum Ed (1996), Lost in Space (1998), Charlie’s Angels (2000) şi All the Queen’s Men (2001).

După ce nu a reuşit să se impună ca actor în afara personajului Joey, LeBlanc a înfiinţat o companie de producţie, Fort Hill Production, care a devenit coproducător pentru filmul de televiziune „The Prince” (2006).

În 2011, Matt LeBlanc a început să apară ca o versiune fictivă a sa în „Episodes„, serial de televiziune prezentat de BBC/Showtime, iar rolul i-a adus un Glob de Aur în 2012.