Ţi se zbate ochiul? Iată ce AFECŢIUNI ascunde acest lucru

In caz ca ti s-a intamplat si tie sa ti se zbata ochiul, atunci trebuie sa afli in continuare cele mai importante cauze ce duc la acest lucru.

24 sept. 2015, 11:32
Ţi se zbate ochiul? Iată ce AFECŢIUNI ascunde acest lucru

Traditia populara contine o multime de referiri legate de cei carora li se zbate un ochi. De exemplu, daca cel drept se zbate ne va merge bine, dar daca este vorba de stangul atunci vom avea parte de ghinioane.

Cu toate acestea, cauzele reale ale acestui fenomen ne afecteaza si nu vorbele din popor. Iata asadar 4 cauze majore pentru care ni se zbate ochiul:

1. Oboseala

Fie ca vorbim de o stare generala de oboseala, ori doar una a ochilor, lipsa somnului ori munca exagerata duce de multe ori la spasme ale muschilor din zona ochilor. Explicatia este simpla si consta in faptul ca spasmele respective sunt cauzate de slabirea muschilor si de lipsa de energie. In acest caz remediul este simplu: minimum 7-8 ore de somn pe noapte.

2. Deshidratarea

Aceasta poate sa afecteze toate grupele de muschi, inclusiv pe cei din jurul ochilor ori a sprancenelor. Muschii au nevoie de hidratare in permanenta, drept urmare trebuie sa consumam in acest caz cat mai multa apa si electroliti. In caz contrar spasmele nu se vor opri si este posibil chiar sa fie agravate de deshidratare.

3. Stresul

Stim cu totii ca stresul duce la epuizare si implicit la oboseala, iar spasmele involuntare ale ochilor pot fi o actiune cauzata de acesta. In caz ca problema este una cronica se recomanda un consult de specialitate, pentru a se afla cauza adevarata a stresului.

Citeşte mai multe pe revista Teo