Tiberiu Niţu: DOSARUL FLOTA s-ar putea redeschide după ce TRAIAN BĂSESCU îşi încheie mandatul

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a declarat, joi dimineaţa, că dosarul Flota s-ar putea redeschide după ce Traian Băsescu îşi va încheia mandatul de la Cotroceni. 

06 nov. 2014, 08:07
Tiberiu Niţu: DOSARUL FLOTA s-ar putea redeschide după ce TRAIAN BĂSESCU îşi încheie mandatul

„Vă rog să aveţi învedere că noi, procurorii, ne exercităm atribuţiile aşa cum sunt prevăzute ele de lege şi  nu suntem influenţaţi de final de mandat, început de mandat. Cu siguranţă acaestă împreujurare va fi avută în vedere şi intuiesc că vor fi numeroase persoane care vor face fel şi fel de solicitări, probabil”, a spus Tiberiu Niţu, întrebat dacă, după încheierea mandatului preşedintelui Traian Băsescu, se va redeschide Dosarul Flota. 

Procurorul general a adăugat că „aceste analize vor fi făcute pe baza probelor şi a dispoziţiilor Codului de procedură penală”. 

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat săptămâna trecută, într-o emisiune televizată, la ce sentinţă se aşteaptă, după ce nu va mai fi şeful statului, în Dosarul „Flota”.

CITEŞTE ŞI La ce SENTINŢĂ se aşteaptă Traian Băsescu în Dosarul FLOTA: Sunt al 108-lea…

Traian Băsescu a precizat că nu se aşteaptă să primească o altă sentinţă din partea instanţei decât cea dată celorlalţi inculpaţi, care au fost achitaţi.

Ştiu că mulţi aşteaptă cu sufletul la gură sentinţa în acest dosar (…) Au fost 108 inculpaţi, printre care şi eu. 107 au fost achitaţi, dosarul e închis pentru ei (…) Nu mă aştept la altă soluţie, adică pentru 107 să se ia o măsură, iar pentru al 108-lea altă măsură”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că judecarea dosarului în cazul său a fost suspendată pe perioada exercitării mandatului de preşedinte, beneficiind de imunitate, conform legii.