Tiberiu Niţu s-a ABŢINUT să soluţioneze cererea DNA în cazul Oprea. Precizările Parchetului

Procurorul general Tiberiu Niţu s-a abținut de la soluționarea solicitării Direcției Naționale Anticorupție în cazul fostului ministru Gabriel Oprea, în condiţiile în care numele acestuia apare în referatul procurorilor. Niţu ar fi beneficiat de coloană oficială în mod ilegal, în baza unui protocol semnat de Oprea. 

25 ian. 2016, 12:58
Tiberiu Niţu s-a ABŢINUT să soluţioneze cererea DNA în cazul Oprea. Precizările Parchetului

DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru, Gabriel Oprea, în prezent senator, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Oprea este acuzat de procurori că a folosit „resursele umane și materiale ale MAI pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere„.  Totodată, Oprea este acuzat că a încheiat un protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat „în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”. 

„Având în vedere obligaţia de rezervă specifică magistraţilor şi consecvent poziţiei adoptate întotdeauna în cazul dosarelor aflate în curs de soluţionare, domnul Tiberiu Mihail Niţu – procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că nu este oportun să facă nici un fel de declaraţii în ceea ce priveşte aspectele de la punctul 2 al comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totodată, procurorul general doreşte să sublinieze faptul că activitatea procurorilor este guvernată de principiul independenţei, astfel încât nimeni nu poate interveni în deciziile procurorului de caz.

În considerarea acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a abținut de la soluționarea solicitării Direcției Naționale Anticorupție, aceasta urmând a fi soluţionată de prim adjunctul procurorului general”, precizează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, într-un comunicat de presă. 

Prim adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a anuntat  şi el ca se abtine în dosarul lui Oprea, scrie HotNews, atributia urmand sa ii revina procurorului Codrut Olaru, adjunct al procurorului general.

CITEŞTE ŞI CAZUL OPREA. Tiberiu Niţu a beneficiat ilegal de coloană oficială. Kovesi îi cere să sesiseze Senatul