Tiberiu Niţu, prima reacţie în scandalul "coloanelor oficiale": "Am beneficiat doar de măsurile de protecţie legale"

Publicat: Joi, 28 Ianuarie 2016 16:28 // Actualizat: Joi, 28 Ianuarie 2016 18:01 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general Tiberiu Niţu a avut, joi, prima reacţie după ce procurorii DNA au anunţat că a beneficiat ilegal de coaloană oficială. Niţu spune că,  în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general, a beneficiat "doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții".

Tiberiu Niţu a transmis un comunicat de presă în care îşi prezintă punctul de vedere:

"Având în vedere comentariile purtate în spațiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții.

Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră – a mea personal- nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens.

Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficenței consemnate în ultimul raport MCV", susţine Niţu.

CITEŞTE ŞI Raluca Prună, despre o posibilă revocare a lui Tiberiu Niţu: "Nu pot să spun la acest moment absolut nimic"


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna Tiberiu Niţu Tiberiu Niţu coloană oficială
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 18:23
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
IMI CER SCUZE CA AM DAT SFATURI SI AM FACUT RUGAMINTI IN LEGATURA CU LEGISLATIA, DAR FARA DREPTUL LA MUNCA NEALTERAT DE NIMIC SI FARA DREPTUL LA VIATA PERSONALA, MAI ALES IN CAZUL UNOR OAMENI AFLATI IN SITUATII GRAVE NU SE POATE TRAI CIVILIZAT.
28 ian 17:15
Răspunde | Votează email 0 email
mary
Procurorul este si un bun r evolutionar si un bun calator toate pe spinarea poporului.Daca ar fi un om cu bun simti si-ar da demisia.Dar la noi e mai greu,nui asa!!!!!
28 ian 16:52
... Procurorul general Tiberiu Niţu a avut, joi, prima reacţie după ce procurorii...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H