Tichete cadou 2022. Amnistie fiscală pentru firmele care au dat vouchere colaboratorilor

Senatul a adoptat, luni, legea care anulează amenzile primite de firmele care ofereau, în loc de salarii sau bonusuri, tichete cadou angajaţilor altor companii partenere care le promovau produsele.

12 apr. 2022, 09:44
Tichete cadou 2022. Amnistie fiscală pentru firmele care au dat vouchere colaboratorilor
Tichete cadou 2022. Amnistie fiscală pentru firmele care au dat vouchere colaboratorilor

Tichete cadou 2022. Amnistia fiscală pentru firmele care au oferit vouchere cadou pentru angajații din alte companii a fost aprobată luni de Senat, în unanimitate.

Tichete cadou 2022. Amnistie fiscală pentru firmele care au dat vouchere colaboratorilor

Amenzile firmelor care au dat tichete cadou în loc de salarii sau bonusuri angajaţilor altor companii partenere au fost anulate.

Citeşte şi Tichete cadou 2022. Veste de milioane pentru mulţi români. Se va aplica mecanismul din cazul diurnei şoferilor!

„Se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării din categoria veniturilor din alte surse în categoria veniturilor din salarii şi asimilate salariilor a veniturilor din tichete cadou obţinute de către persoanele fizice de la alte persoane decât angajatorii, pentru perioadele fiscale de până la 31 decembrie 2020 inclusiv, şi neachitate până la dată intrării în vigoare a prezenţei legi. Anularea se aplică inclusiv în situaţia în care tichetele cadou au fost acordate de către plătitorul de venit către angajatorul persoanelor fizice pentru a le distribui angajaţilor acestora în numele plătitorului de venit”, se arată în proiectul de lege aprobat în unanimitate de Senat.

Reamintim că în ultimii trei ani, ANAF a făcut mai multe controale în cazul tichetelor cadou oferite angajaţilor partenerilor de afaceri fie direct, fie prin intermediul angajatorilor.

Fiscul a reîncadrat aceste tichete, care nu erau impozitate, ca venituri salariale şi, prin urmare, angajatorii ar fi trebuit să plătească la stat impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente. Noua lege discutată de Senat „anulează” toate deciziile Fiscului de reîncadrare a acestor venituri.

„Organul fiscal nu reîncadreaza în venituri din salarii şi asimilate salariilor veniturile din tichete cadou obţinute de către persoanele fizice de la alte persoane decât angajatorii acestora şi încadrate în categoria veniturilor din alte surse şi nu emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de reîncadrare, pentru perioadele anterioare datei de 31 decembrie 2020 inclusiv”, se mai arată în proiectul adoptat în Senat.

Citeşte şi Tichete cadou 2022. Se schimbă regulile. Toţi angajatorii trebuie să afle asta