Tichete de masă pentru această categorie de români! Cine sunt beneficiarii și care e valoarea bonurilor pentru alimente!

Vești bune pentru pensionari. Un proiect de lege care este acum în Parlament și are mari sanse să fie votat, prevede ca această categorie de români să primească bonuri de masă.

04 mart. 2022, 17:57
Tichete de masă pentru această categorie de români! Cine sunt beneficiarii și care e valoarea bonurilor pentru alimente!

Tichete de masă pentru această categorie de români! Nu mai puțin de 4.5 milioane de pensionari sunt în această categorie pentru care parlamentarii vor să aducă un plus de 300 de lei lunar prin tichete de masă.

Tichete de masă pentru această categorie de români! Cine sunt beneficiarii și care e valoarea bonurilor pentru alimente!

Valoarea unui bon de masă pentru pensionari ar fi valoarea minimă stabilită de lege, acum, este de 15,09 lei. Dacă pensionarii vor dori bonuri de masă nu mai pot folosi în schimb alte facilitați, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul.

„ Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai precizează inițiatorii proiectului legislativ.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că a semnat contractul de asistență cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanță în vederea îmbunătățirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România.

„Am semnat astăzi contractul de asistență cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanță în vederea îmbunătățirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România. Așa cum am promis, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este implicat în aplicarea PNRR și continuă, în același timp, diligențele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităților identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019.

Citește și: Creşterea pensiilor, în pericol din cauza inflaţiei. Avertismentul ministrului de Finanţe: „Dacă nu i-ai oprit inflaţia, degeaba ai majorat”
Valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro prevăzute în PNRR pentru consultanța pentru pensii, rămân la dispoziția României”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, pe Facebook.

Citește și: Pensii 2022. Categoria de pensionari care își poate cumpăra câte două apartamente în fiecare an. Câți bani primesc acești români de la stat