Tichete de masă pentru pensionari de Sărbători în valoare de 1000 de lei

Mii de pensionari români vor avea parte de noi sume importante de bani înaintea Sărbătorilor de iarnă. Ajutorul finanaciar acordat în prag de sărbători va putea fi folosit doar în scopul pentru care a fost oferit.

12 dec. 2021, 07:42
Tichete de masă pentru pensionari de Sărbători în valoare de 1000 de lei

Tichete de masă pentru pensionari de Sărbători în multe oraşe ale ţării, în fucnţie de bugetul primăriilor. la Braşov, se dau tichete sociale “Dar din suflet pentru seniori”.

Tichete sociale de 1100 de lei pentru pensionari cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În ianuarie, a 13-a pensie

Tichete de masă pentru pensionari  Legislaţie
HCL nr. 71/2019, de două ori pe an (de sărbătorile Pascale şi Crăciun) pentru persoanele vârstnice care au împlinit vârsta legală standard de pensionare şi care au domiciliul stabil în municipiul Braşov.
Tichetele sociale ,,Dar din suflet pentru seniori” se acordă sub formă de tichete sociale cu valoarea totală de 100 de lei şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare.

Tichete de masă pentru pensionari, cine sunt beneficiarii

  • toate persoanele vârstnice cu domiciliul stabil în municipiul Braşov, cu vârsta peste 65 de ani bărbaţii şi 63 de ani femeile, care împlinesc vârsta pe tot parcursul anului şi a căror pensie este de până la 1000 de lei inclusiv;
    se consideră vârsta împlinită în tot cursul anului de acordare a tichetelor;
    solicitantul să nu aibă datorii neeșalonate față de bugetul local.

Tichete de masă pentru pensionari. Acte necesare

  • cuponul de pensie de pe luna anterioară solicitării şi/sau de pe luna în curs (original și copie xerox) al persoanei îndreptăţite;
    actul de identitate (BI/CI) original şi copie xerox;
    cerere de acordare a tichetelor completată de beneficiar (descarcă aici).
    Pentru beneficiarii nedeplasabili sunt necesare următoarele acte
  • cupon de pensie al persoanei îndreptățite, pentru luna anterioară sau luna solicitării (original și copie xerox);
    actul de identitate (CI/BI) al persoanei îndreptățite (original și copie xerox);
    cerere completată de beneficiar prin care acesta solicită acordarea tichetelor (descarcă aici);
    împuternicire (completată de beneficiar) (descarcă aici) pentru persoana mandatată să ridice tichetele;
    actul de identitate (CI/BI) (original și copie xerox) al persoanei împuternicite.

Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.Distribuirea tichetelor sociale se va face după următorul program:

Luni, Marți, Miercuri, Vineri: 8.30-15.00  (Pauză de dezinfecție: 11.30-12.00)

Joi: 8.30-17.00  (Pauză de dezinfecție: 11.30-12.00; 14.30-15.00)

Aproape 9000 de pensionari și persoane cu dizabilități din Baia Mare primesc zilele acestea tichete valorice de 50 de lei din partea administrației locale, prin Direcția de Asistență Socială.

Aproape 9000 de pensionari și persoane cu dizabilități din Baia Mare primesc zilele acestea tichete valorice de 50 de lei din partea administrației locale, prin Direcția de Asistență Socială. „În haosul cotidianului românesc, în care suntem, după mai bine de 30 de ani de la Revoluție, într-o și mai mare instabilitate politică și socială, Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare se străduiește să fie alături de cetățeni. Când cei care ne conduc reușesc calificativul „foarte bine” doar în ceea ce privește dezbinarea populației, măsurile din ultimele luni reușind doar să sufoce și mai mult economia țării noastre, românii fiind nevoiți să lupte aproape la propriu pentru supraviețuire, la nivel local continuăm să sprijinim categoriile puternic afectate de situația în care țara noastră se află în acest moment”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Pentru al zecelea an la rând, la inițiativa primarului, 3821 de pensionari și 4728 de persoane cu dizabilități primesc din partea administrației publice locale, prin Direcția de Asistență Socială, tichete valorice în pragul sărbătorilor de iarnă.

„Pentru mulți această sumă de 50 de lei, cât este valoarea tichetului pe care îl vor primi pensionarii și persoanele cu dizabilități, este un fleac. Din păcate însă, pentru pensionarii cu venituri mici și pentru persoanele cu nevoi speciale, acest sprijin este binevenit mai ales acum, când conducătorii noștri se luptă pentru putere, nicidecum pentru bunăstarea românilor! Ni se aruncă în față cifre fantasmagorice, cât de bine ne merge oficial, când realitatea este că milioane de români o duc extrem de rău, fiind o adevărată provocare să asigure pâinea cea de toate zilele…”, a mai declarat Cherecheș.

Primăria Municipiului Medgidia distribuie, de asemenea, tichete sociale în valoare de 50 lei/beneficiar, pentru următoarele categorii de persoane defavorizate din oraș :

– pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obținute din pensie sau după caz, din pensii cumulate se află la valoarea de maxim 800 lei/lună;

– persoanele cu handicap grav sau încadrate în gradul I de invaliditate, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi, persoanele cu handicap accentuat sau încadrate în gradul II de invaliditate, adulţii şi copiii neinstituţionalizaţi, persoane cu handicap mediu și ușor sau încadrate în gradul III de invaliditate, adulţii şi copiii neinstituţionalizaţi .

Tichetele se vor distribui după cum urmează :

1. Pentru pensionari – de la sediul Direcției de Asistență Socială din curtea interioară a primăriei.

2. Pentru persoanele cu handicap – de la camera 19 din Primăria Municipiului Medgidia (cam.19)

3. Beneficiarii din localitățile Valea Dacilor și Remus Opreanu vor primi tichetele la domiciliu

Predarea tichetelor sociale se va efectua în baza actului de identitate.

Bonuri de masă pentru pensioari lunar, proiect de lege

Pensionarii ar putea primi bonuri de masă, mai precis peste 4.5 milioane de români sunt în această categorie pentru care parlamentarii vor să aducă un plus de 300 de lei lunar prin tichete de masă.

EXCLUSIV | Marius Budăi: Pensiile și alocațiile vor crește cu 10% din ianuarie. Cu cât se vor majora indemnizațiile sociale
Proiectul de lege este în parlament și are mari sanse să fie votat, bonurile de masă ar urma să fie primite la fel ca la angajați în ziua în care este achitată și indemnizația din partea statului și ar fi pentru 30 de zile.

Valoarea unui bon de masă pentru pensionari ar fi valoarea minimă stabilită de lege, acum este de 15,09 lei.

Condițiile necesare ca pensionari să primească bonuri de masă

Pensionarii care doresc bonuri de masă nu mai pot folosi în schimb alte facilitați, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul.

„ Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative. „De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai precizează inițiatorii proiectului legislativ.

Bani pentru pensionari pentru compensarea scumpirilor la energie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, joi, că a semnat şi trimis în circuitul de avizare două OUG – una vizează majorarea alocaţiilor, iar cea de-a doua majorarea punctului de pensie şi a pensiei minime.

”Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a mai afirmat ministrul Muncii.  Marius Budăi a mai spus că Guvernul mai are prevăzută în programul de guvernare o sumă pe care o va acorda o singură dată, astfel încât cetăţenii cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa scumpirilor la energie şi la alimente. ”În momentul în care se va lua o decizie în coaliţie, o vom anunţa public şi se va regăsi şi într-un act normativ”, a afirmat el.

Despre ajutorul de 1.200 de lei, ministrul a precizat că nu s-a discutat despre vouchere ci doar de sume de bani.

Întrebat ce alte majorări vor fi de anul viitor, ministrul Budăi a arătat că este acea instituire a indemnizaţiei a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi, care face parte din Ordonanţa de urgenţă cu majorarea alocaţiilor.

”În programul de vuvernare avem un calendar de 120 de zile în care vom anunţa ulterior şi un calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării unitare”, a mai afirmat el.