TICHETE DE MASĂ și tichete de creșă, mai valoroase. Guvernul majorează cuantumul

Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor pregătesc majorarea valorii tichetelor de masă şi a tichetelor de creşă

18 aug. 2021, 12:46
TICHETE DE MASĂ și tichete de creșă, mai valoroase. Guvernul majorează cuantumul

TICHETE DE MASĂ mai valoroase! Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) şi Ministerul Finanţelor pregătesc majorarea cuantumului maxim al tichetelor de masă şi majorarea valorii tichetelor de creşă, începând din luna octombrie a acestui an, potrivit prevederilor a două ordine de ministru plasate în secţiunea de Transparenţă Decizională pe site-ul MMPS.

  • valoarea nominală a unui tichet de masă va crește de la 20,01 lei, cât este în prezent, la 20,09 lei;
    valoarea nominală lunară a tichetelor de creșă va crește de la 480 de lei, cât e acum, la 490 de lei.

Astfel, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei, se menţionează în articolul 1 al ordinului de ministru publicat de Ministerul Muncii.

Documentul prevede aplicarea noii valori nominale până în luna martie 2022.

Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei.

Proiectul de ordin

Cel de-al doilea ordin de ministru prevede la articolul 1 ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să se majoreze la 490 lei.

Vouchere vacanţă 2021. Surpriză în acest an. Românii au folosit cu 34% mai mult tichetele anul acesta
Şi acest document menţionează aplicarea noii valori a sumei lunare pentru tichete de creşă până în luna martie 2022.

Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea nominală lunară a unui tichet de creşă este de 480 de lei.

Ioana Mihăilă anunţă când va începe distribuirea tichetelor de masă pentru stimularea vaccinării: „Măsura va fi limitată în timp. Nu se vor da bonuri şi în 2022”
Cele două ordine de ministru sunt în procedură de transparenţă decizională până pe 25 august.

Pentru a intra în vigoare, fiecare din cele două ordine de ministru urmează să fie semnat de miniştrii Finanţelor, respectiv al Muncii şi Protecţiei Sociale, după care trebuie publicat în Monitorul Oficial.

Tichete de masă sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, în baza Legii nr. 165/2018, putând fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare.

Tichetele de creșă, așa cum le definește aceeași lege, sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap și pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul.

În cazul tichetelor de masă, angajatorul poate stabili orice valoare sub pragul maxim de 20,09 lei, în vreme ce suma acordată lunar prin tichetele de creșă are o valoare fixă, de 490 lei.


loading...