TICHETE DE VACANTA 2018 pentru profesori. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat, în direct la România TV, că vineri s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru toţi profesorii din România, în cuantum total de peste un miliard de lei. 

13 ian. 2018, 16:01
TICHETE DE VACANTA 2018 pentru profesori. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

„Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toţi profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio intarziere – care era de multe ori din cauza, poate, a amânarii unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetară. S-au platit toate salariile. Azi am plătit 1,106 miliarde de lei – salariile pentru toti profesorii din Romania. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere”, a declarat, vineri, într-o conferinţa de presă, Liviu Pop.

În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ministrul a spus sâmbătă, în direct la România TV că îşi doreşte ca acestea să fie platite în luna martie. 

„Începand cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru voucherele de vacanţă. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. în luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, in functie de cum se organizează inspectoratele şcolare, în lunile martie, aprilie, mai – eu aş vrea ca în luna martie – sp fie plătite toate voucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru ca aşa ne-am angajat prin programul de guvernare, aşa îi avem banii prinşi în buget şi, din perspectiva finanţării, nu avem o problemă”, a mai precizat Liviu Pop. 


loading...