TICHETE DE VACANŢĂ 2019: Schimbare majoră privind VOUCHERELE DE VACANŢĂ. Anunţul firmelor de turism

TICHETE DE VACANŢĂ 2019: Opiniile potrivit cărora voucherele de vacanţă acordate bugetarilor ar opri incomingul şi ar trebui acordate doar pentru extrasezon şi pentru vacanţe în anumite zone ale ţării sunt departe de logică, iar cei care spun acest lucru nu au investiţii în România şi sunt interesaţi de importul de servicii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism, Mohammad Murad, la Ministerul Transporturilor, înainte de a intra la discuţii cu ministrul de resort, Răzvan Cuc.

11 iun. 2019, 12:13
TICHETE DE VACANŢĂ 2019: Schimbare majoră privind VOUCHERELE DE VACANŢĂ. Anunţul firmelor de turism

TICHETE DE VACANŢĂ 2019: „Opinia mea personală este că sunt nişte păreri departe de logică. Voucherele sunt bune şi pentru industria turistică şi pentru stat, pentru că încasează mai mult, chiar dacă pare că primesc anumite persoane o sumă de bani. Dar acea sumă de bani nu face altceva decât să aducă multe alte sume, iar respectiva sumă se va întoarce prin servicii înapoi, taxe şi altele către stat. Cei care spun acest lucru sunt interesaţi numai de aşa numitul import de servicii, adică să plece cât mai mulţi oameni în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Pe ei îi interesează foarte puţin să facă turism în România, dovadă că nu au investiţii. Cei care vorbesc – şi le putem spune pe nume – nu au investiţii în România”, a subliniat Murad.

Pentru anul în curs, şeful FPTR prevede un sezon estival bun, cu creşteri ale numărului de turişti.

„Deja se anunţă un sezon foarte bun. Pot să vă spun că avem o creştere sigură datorită anumitor factori şi investiţii făcute în ultima vreme, voucherele de vacanţă care au adus mult bine turismului românesc”, a arătat el.

La sfârşitul lunii mai, reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) au susţinut într-o conferinţă de presă că sistemul voucherelor de vacanţă ar trebui „îmbunătăţit” prin folosirea lor în extrasezon şi în anumite regiuni ale ţării, întrucât utilizarea lor doar în lunile iulie şi august, pe litoral, duce la scumpiri şi la scăderea numărului de turişti străini. Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi membru în grupul de lucru pe turism din CDR, a afirmat că reprezintă o problemă faptul că tichetele sunt folosite în principal în sezonul estival.

Opinia a fost susţinută şi de Daniel Mischie, de asemenea membru în grupul de lucru pe turism din CDR.

De asemenea, Alin Burcea, CEO la Paralela 45, a afirmat, în mai, referindu-se la numărul scăzut de turişti străini care vizitează România, că voucherele de vacanţă sunt o soluţie pe termen scurt, nu pe termen lung, şi doar incoming-ul este sectorul care poate dezvolta turismul.