Tichete sociale de 150 de lei pentru seniori. Banii intră pe card chiar de Moş Nicolae

Eliberarea tichetelor sociale ”Dar din suflet pentru seniori” , amânată până pe 5 decembrie, din cauza unui amendament din Consiliul Local.

23 nov. 2022, 23:48
Tichete sociale de 150 de lei pentru seniori. Banii intră pe card chiar de Moş Nicolae

Tichete sociale pentru seniori. La ședința extraordinară a Consiliului Local Brașov de săptămâna trecută, un consilier local PNL a solicitat creșterea pragului până la care seniorii brașoveni pot primi tichetele sociale din programul ”Dar din suflet pentru seniori” ( acordate sub forma unui ajutor în valoare de 100 de lei, de Paște și Crăciun) , de la un venit de 1.200 lei/lună, la un venit de 1.700 lei/lună.

Tichete de masă 2023, se schimbă legislaţia bonusurilor. Ce trebuie să ştie angajaţii despre vouchere şi zile libere
De asemenea, consilierul local a solicitat creșterea valorii acestor tichete de la suma inițială de 100 de lei la 150 de lei. Astfel încât, până la aprobarea acestui amendament într-o ședință ordinară de Consiliu Local, proiectul este blocat. Iată ce au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov :
”Ținând cond că în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov ce va avea loc în data de 25.11.2022 se va supune aprobării modificarea Hotărârii privind implementarea la nivelul municipiului Brașov a proiectului “Dar din suflet pentru seniori”, constând în acordarea de tichete sociale, Direcția de Asistență Socială Brașov informează cetățenii că se amână începerea Campaniei până la data de 05.12.2022.

Tichete sociale de la Primărie. 400 de lei gratis de Moş Crăciun pentru cumpărături. Cererile se depun până la sfârşitul lunii
Tichete sociale pentru seniori. Modificările se referă la:
– Mărirea nivelului de venituri ale beneficiarilor eligibili de la 1200 la 1700 lei pe lună;
– Majorarea valorii tichetelor sociale de la 100-150 lei.
Facem aceste precizări datorită numărului mare de persoane care se prezintă zilnic la sediul nostru pentru a intra în posesia tichetelor sociale”.

Tichete sociale pentru seniori. Mai mulţi beneficiari la ediţia de Crăciun
Reamintim că, în ultima şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov, prin rectificare de buget, pentru capitolul „Asistenţă socială” a fost alocată suma suplimentară de 800.000 lei, sumă necesară acoperirii costurilor aferente modificării condiţiilor de acordare a tichetelor. Mai exact, la ediţia de Crăciun din acest an, valoarea tichetelor va fi de 150 lei (cu 50 de lei mai mult decât până acum). De asemenea, numărul beneficiarilor va creşte, având în vedere că de tichete vor beneficia vârstnicii care au pensie de până la 1.700 de lei (până acum plafonul maxim era de 1.200 de lei). Pe lângă rectificarea bugetului local, pentru a se putea acorda tichetele, este nevoie şi de un act normativ al Consiliului Local, prin care să fie modificat Programul „Dar din suflet pentru seniori”.