Tichete sociale pentru elevi. Senatul vine cu schimbări pentru această categorie de școlari. Cine sunt beneficarii și ce se întâmplă cu bonurile valorice!

Școlarii până în clasa a IV-a inclusiv pot alege acum cum primesc tichete pentru educaţie. Senatul a decis, luni, că acestea se pot acorda pe suport electronic, în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul ”Şcoala după şcoală”.
Alina Costache
21 dec. 2021, 20:32
Tichete sociale pentru elevi. Senatul vine cu schimbări pentru această categorie de școlari. Cine sunt beneficarii și ce se întâmplă cu bonurile valorice!

Tichete sociale pentru elevi. Proiectul de lege, care a fost votat cu majoritate de voturi – 122 de voturi ”pentru” şi o abţinere -, are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi modificarea unor prevederi legale din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.171/2020 privind modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Tichete sociale pentru elevi. Senatul vine cu schimbări pentru această categorie de școlari. Cine sunt beneficarii și ce se întâmplă cu bonurile valorice!

Potrivit unui amendament, unităţile de învăţământ, prin decizia consiliului de administraţie, îşi pot extinde activităţile cu elevii după sau înaintea orelor de curs, prin programe ”Şcoala după şcoală”, dacă dispun de infrastructura şi de personalul necesare implementării acestor programe.

Pentru elevii până în clasa a IV-a inclusiv, părinţii, reprezentanţii legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, pot opta alege tichete pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul ”Şcoala după şcoală”.

Tichetele pentru educaţie pe suport electronic destinate programului ”Şcoala după şcoală” sunt tichete de valoare pe suport electronic finanţate din fonduri externe nerambursabile şi în completare de la bugetul de stat destinate exclusiv acoperirii parţiale sau integrale a costurilor aferente programului al cărui scop final este de a oferi sprijin familiilor sau persoanelor în îngrijirea cărora se află elevii până în clasa a IV-a inclusiv, precum şi de a contribui la îmbunătăţirea competenţelor educaţionale dobândite de aceştia în timpul orelor de şcoală.

Cerinţele privind emiterea, contractarea, utilizarea şi decontarea tichetelor pentru educaţie pe suport electronic se stabilesc prin ordin al ministrului Educaţiei emis cu cel puţin 3 luni înainte de începerea anului şcolar 2022-2023.

Ghidul solicitantului pentru programul naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală” se elaborează de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în urma consultării cu Ministerul Educaţiei.

Pentru anul şcolar 2022-2023, criteriile de eligibilitate de acordare a tichetelor pentru educaţie pe suport electronic elevilor până în clasa a IV-a, inclusiv regulile de decontare în funcţie de zilele în care elevul a fost prezent în cadrul programului „Şcoala după şcoală” şi de fondurile alocate cu această destinaţie, precum şi lista documentelor justificative pe baza cărora se va realiza încadrarea acestora pe categorii se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei emis până la cel puţin 3 luni înainte de începerea anului şcolar 2022-2023.

Citește și: Tichete sociale de 1100 de lei pentru pensionari cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În ianuarie, a 13-a pensie

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cum arată, de fapt, buletinul de vot la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Află totul despre votare
Capital.ro
S-au tăiat banii. Ordin revoltător venit în România de la Primărie: Pedeapsă colectivă!
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Hârtia igienică, un pericol înșelător. Ce boli poate aduce
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cine a vrut să-l pună pe Călin Georgescu președintele României. O superputere mondială a dat ordin
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile