Tichete sociale pentru pensionarii cu venituri mici de Sărbători 2021

Tichetele de Sărbători se acordă în municipiul Botoşani pentru venit lunar mai mic sau egal cu 800 de lei.

21 dec. 2021, 12:32
Tichete sociale pentru pensionarii cu venituri mici de Sărbători 2021

Tichete sociale pentru pensionari de Sărbători. Pensionarii cu venituri mici primesc de la municipalitate tichete sociale în valoare de 50 de lei pe beneficiar. Cererile se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani, instituţie de la care se ridică şi tichetele. Până la această dată, au primit tichete 92 de pensionari. Primarul Cosmin Andrei estimează că 370 de pensionari vor beneficia de acest ajutor.

Tichete sociale de Crăciun pentru pensionari. Veste bună în prag de Sărbători
Municipalitatea acordă tichete pensionarilor care au împlinit sau împlinesc 65 de ani, şi care au venitul net lunar mai mic sau egal cu 800 de lei, venit provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular. O altă condiţie este aceea ca pensionarul să nu realizeze venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Pentru fiecare beneficiar valoarea ajutorului se ridică la 50 de lei.

TICHETE SOCIALE de 150 de lei pentru pensionari. Cine primeşte 1200 de lei în ianuarie
În schimbul tichetelor sociale, pensionarii vor putea obține bunuri și prestări în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista care va ajunge la beneficiari odată cu tichetele.

Tichete sociale de 1100 de lei pentru pensionari cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În ianuarie, a 13-a pensie
Pensionarii din municipiu vor beneficia de tichete sociale de la Primăria Iași pentru Sărbătorile de iarnă. Valoarea tichetelor este de 100 de lei, acestea fiind deja distribuite la centrele de cartier și la Direcția de Asistență Socială din municipiu. Tichetele vor fi distribuite pe mai multe zone și vor putea fi ridicate și în cursul anului următor.

„Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă din acest an, pensionarii ieșeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea, ajunsă la ediția a XVII-a, este organizată de Primăria municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială. Beneficiarii campaniei sunt 11.587 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv. Vorbim de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare”, au transmis reprezentanții de la Primăria Iași.