Tichetele cadou nu mai sunt impozitate. Creşte cu 20% numărul companiilor care oferă angajaţilor aceste beneficii

Noul Cod Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede ca tichetele cadou oferite de Paşti angajaţilor sau copiilor minori ai acestora sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariați. Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie. Până în 2015, tichetele cadou erau supuse impozitului pe venit de 16%, în timp ce cardurile cadou erau neimpozabile. Pe fondul acestor schimbări, creşte cu 20% numărul companiilor care oferă salariaţilor aceste beneficii.

31 mart. 2016, 12:46
Tichetele cadou nu mai sunt impozitate. Creşte cu 20% numărul companiilor care oferă angajaţilor aceste beneficii

Tichetele și cardurile de cadouri sunt neimpozabile, dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii. Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite şi de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaţilor. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile în limita a 2% din profitul contabil, şi scutite de contribuţiile sociale.

Citeşte şi Vezi ce impozite se plătesc pentru tichetele cadou oferite de angajatori

Pe fondul scutirii de taxe, creşte cu 20% numărul companiilor care vor oferi tichete cadou de Paşti

Clienţii noştri au început deja pregătirile pentru acţiunile prin care îşi vor recompensa salariaţii de Paşti. Eliminarea totală a impozitului în cazul tichetelor cadou a determinat mulţi manageri şi patroni de firme să ia în alcul acordarea de tichete sau carduri cadou, în locul cadourilor în numerar sau în natură, acestea fiind greu de gestionat din punct de vedere logistic. De asemenea, un cadou clasic poate să nu fie pe placul angajaţilor. În schimb, tichetele şi cardurile cadou oferă libertatea de alegere a cadoului dorit dintr-o varietate de produse şi servicii.

Mai multe detalii pe economica.net.