Tichetele de 500 de lei, încărcate pe carduri pentru elevi cu o întârziere de 8 luni. Banii au fost virați vineri

Tichetele educaționale pentru elevi au fost încărcate vineri seara, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ce inițial invocase greva profesorilor ca motiv pentru întârzierea celor 500 de lei.

27 mai 2023, 09:24
Tichetele de 500 de lei, încărcate pe carduri pentru elevi cu o întârziere de 8 luni. Banii au fost virați vineri

Tichetele educaționale pentru cei 55.000 de elevi care trebuiau să primească ajutorul de 500 de lei pentru rechizite la început de an școlar au fost distribuite vineri seară, 26 mai, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pentru Edupedu.ro.

Din peste 400.000 de beneficiari, cei 55.000 de elevi au primit tichetele cu întârziere de 8 luni, cu trei săptămâni înainte de încheierea anului școlar deși acești bani ar fi trebuit să-i ajute să meargă la școală în acest an.

Citește și: Tichete cadou de 1 Iunie pentru angajaţii cu copii. Se dau 300 de lei, neimpozabili

„Am reușit încărcarea pentru toți copiii”, a transmis Marcel Boloș vineri seară pentru Edupedu.ro.

Inițial, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene spunea că procesul va întârzia până luni, 29 mai, iar motivul invocat de Boloș fiind greva profesorilor: „Din cauza grevei au fost amânări la livrarea cardurilor și, de aceea, termenul este luni.”

Citește și: Tichete de creşă 2023. Angajatorii vor putea să plătească direct creșele pentru angajații cu copii

Cardurile elevilor pe care au fost încărcat tichetele educaționale de 500 lei au ajuns în inspectoratele școlare și au fost transmise școlilor înainte de a începe greva generală.

Tichetele de 500 de lei pot fi folosite pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar curent au început pe 5 septembrie.