TICHETELE DE MASĂ revin în 2018. Guvernul pregăteşte o nouă modificare legislativă. De când se acordă şi cine beneficiază de ele

Publicat: Marţi, 20 Februarie 2018 20:46 // Actualizat: Marţi, 20 Februarie 2018 20:46 // Sursa: romaniatv.net

Ajutorul social, dat parţial sub formă de tichete alimentare. Guvernul pregateste o noua modificare legislativa ce vizeaza felul in care se acorda ajutoarele sociale.

O parte din suma corespunzătoare ajutorului social ar putea fi ridicată în tichete alimentare, prevede un proiect legislativ de modificare a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, inițiat la Senat. Măsura ar fi una de protecție socială, mai ales că ajutorul social în sine este o formă de protecție de natură a asigura cetățenilor sumele corespunzătoare unui trai decent.

“Tichetele, emise pe suport electronic, vor fi capabile să asigure debitarea sumelor corespunzătoare produselor solicitate de titularul tichetului pentru ajutor social la valoarea respectivelor produse, ceea ce reprezintă un avantaj important pentru această categorie de utilizatori, marea majoritate din categoria celor vulnerabili”, susțin inițiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Plata ajutorului social se va face jumătate în tichete sociale, cealaltă jumătate ca și până acum, în cont, prin poștă sau numerar.

“Art. 132 va avea următorul cuprins:

(1) Plata ajutorului social se realizează după cum urmează:

a) 50% din cuantumul ajutorului social, după caz, în funcție de opțiunea beneficiarului, pe bază de mandat poștal sau în cont bancar

b) 50% din cuantumul ajutorului social sub forma tichetului pentru ajutor social.”

Tichetele sociale nu vor putea fi folosite pentru preschimbarea lor în sume de bani, pentru achiziționarea altor produce nealimentare, cum ar fi alcoolul sau țigările. Beneficiarii își vor putea cumpăra doar alimente din magazinele desemnate, nu de la orice unitate de alimentație publică.

“Art. 135

(1) Tichetele pentru ajutor social pot fi utlizate doar în unitățile de alimentație publică cu care unitățile emitente au încheiat contracte de prestări servicii și numai pentru achiziționarea de produse alimentare.”

Inițiativa legislativă așteaptă avizul Guvernului și al Consiliului Legislativ pentru a intra la votul senatorilor, aceasta fiind prima cameră sesizată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor social tichete de masă tichete de masa 2018
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8246
RON
01 Apr
noapte -2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H