Ţiganii români i-au exasperat şi pe spanioli cu obiceiurile lor VIDEO

Spania era, poate, una dintre ţările unde românii se bucurau de mai multă înţelegere, însă ibericii sunt tot mai deranjaţi de prezenţa ţiganilor.

05 mai 2016, 11:04

Zeci de nomazi dorm în centrul Madridului, unde şi-au ridicat corturi şi îşi fac nevoile în plină stradă, potrivit România TV.

În mijlocul Madridului, un cartier de corturi a apărut peste noapte, spre disperarea autorităţilor spaniole şi a dezgustul localnicilor.

Romii se plâng că nu au locuri de muncă în România şi că nici nu au ce să mănânce. Ei recunosc că principala lor acticvitate este cerşitul, din care scot ceva bani, între 5 şi 10 euro.

Vezi şi Nuntă de romi, în postul Paştelui. O stradă din Bucureşti, complet blocată de nuntaşi VIDEO

 Dacă nu au bani de corturi, ţiganii dorm pe cartoane sau saltele pe care le aşază în faţa magazinelor din centrul capitalei. Totul, ca dimineaţa să le fie uşor să le strângă şi să „descindă” lângă principalele atracţii turistice ca să cerşească. Înainte, însă, îşi ascund lucrurile.

Oficial, statisticile vorbesc de aproximativ 780 de ţigani români ce locuiesc în tabere ilegale, însă numărul este, fără îndoială, mult mai mare, spun jurnaliştii spanioli.